• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Cumhurbaşkana hakaret ettiği öne sürülen Feyzi İşbaşaran'ın davası görüldü

Cumhurbaşkana hakaret ettiği öne sürülen Feyzi İşbaşaran'ın davası görüldü
AK Parti eski Elazığ milletvekili Feyzi İşbaşaran’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle 1 buçuk ile 6 buçuk yıl arasında hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Feyzi İşbaşaran ve avukatı Muzaffer Değirmenci katıldı. Müşteki Recep Tayyip Erdoğan’ı ise avukatı Ferah Yıldız temsil etti. Hakim, celse arasında Erdoğan adına avukatlarının davaya katılma talebini içeren dilekçeyi sunduğunu belirtti. Kimlik tespiti yapılan tutuksuz sanık Feyzi İşbaşaran, evli iki çocuklu, emekli milletvekili ve 7 bin TL geliri olduğunu belirtti.

"ŞARJA KOYUP TELEFONUMU KULLANDIKLARINI GÖRDÜM" 
"Savunması alınan İşbaşaran, 'Ben suçlamayı kabul etmiyorum tweetleri kabul etmiyorum. Otelde yattığım sırada saat sabah 05.30 sıralarında polis olduğunu söyleyen kişiler hakkımda arama olduğunu belirttiler. Ben de onlara ’Siz nerenin polisisiniz?’ yani nereden geliyorsunuz anlamında sordum. İsmi Şeref olan soyadını bilmediğimi kişi, ’Biz Tayyip Erdoğan’ın polisleriyiz, maaşlarımızı ondan alıyoruz’ dedi. Kimliklerini sordum gösterdiler, Ben de onlara ’Siz devletin polisisiniz, böyle birşey söyleyemezsiniz’ dedim. Karakola götürüp telefonuma el koydular. Şarja koyup telefonumu kullandıklarını gördüm. Daha sonra gece telefonum yok oldu. Polisler arasında bir panik yaşandı ardından mahkeme kararıyla telefonuma el konulduğunu öğrendim. Ipadimin de olduğunu kendim söyledim, onun da alınıp incelenmesini ben teklif ettim. Gidip otelden onu da aldılar" ifadelerini kullandı.

"KESİNLİKLE BEN YAPMADIM"
ANAP döneminde milletvekilliği yaptığını ifade eden İşbaşaran, partinin kurucularından olduğunu belirtti. Ak Parti’den ise, "Tayyip Erdoğan ile kılık kıyafetin Anayasa’ya girmesi ve Güneydoğu politikasından dolayı ters düştüğü" gerekçesiyle istifa ettiğini belirten İşbaşaran, "Cumhurbaşkanı’na ne hakaret ne de tehdit ettim. Ben siyaseti, Cumhurbaşkanlığı makamını bilen biriyim. Benim Ipad ve telefonum kullanılarak dosyada mevcut Cumhurbaşkanı’na hakaret ve tehditleri yapmış olabilirler kesinlikle ben yapmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

İŞBAŞARAN POLİSLERİ SUÇLADI
İşbaşaran, "Adnan Oktar benim aleyhime program yapmıştı. O yüzden aranan kişi oldum. Arama da o yüzdendi. O nedenle gözaltına alındığım sırada, Adnan Oktar ve müritleri tarafından mutlaka takip edildim. Yakalandığım anlaşıldı. Twitter’da bana hakaretler başladı. Gözaltında tutulduğum sırada telefonum şarja takıldı. Orada görevli polisler tarafından kullanıldı. Muhtemelen o şekilde tweetler atıldı. Ya da Adnan Oktar ve müritleri tarafından benim adıma tweet atılmış olabilir. Suçlamaları kabul etmiyorum beraatimi talep ediyorum" dedi.

"POLİSLER TARAFINDAN ATILDIĞINDAN ŞÜPHELENİYORUM. SÖZLERİM BU ŞEKİLDE ANLAŞILSIN"

Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ferah Yıdız, sanığın Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Başbakan olduğu dönemde Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davadaki savunmasında, hesabının başkası tarafından ele geçirildiğini beyan ettiğini söyledi. Avukat Yıldız, "Yapılan bilirkişi incelemesinde, sanığın beyanlarının asılsız olduğu ortaya çıktı. Tweetlerin Adnan Oktar’ın müritleri tarafından atıldığı iddiasını kabul etmiyoruz"dedi. Bunun üzerine söz alan sanık Feyzi İşbaşaran, "Ben tweetler Adnan Oktar ve müritleri tarafından atılmıştır demedim. Polisler tarafından atıldığından şüpheleniyorum. Sözlerim bu şekilde anlaşılsın" dedi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN KATILMA TALEBİ KABUL EDİLDİ

Müşteki Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ferah Yıdız da, katılma talepleri olduğunu belirterek, sanığın cezalandırılmasına karar verilmesini istedi. Hakim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın a suçtan zarar görme ihtimaline karşı davaya katılma talebini kabul etti.

DOSYA BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLDİ

Mahkeme ayrıca, dosyanın tümü ile Twitter’dan anlayan üçlü bilirkişiye gönderilerek, emanette bulunan sanığa ait telefon ve Ipad incelenerek atılan tweetlerin sanığın Ipad ve cep telefonundan atılıp atılmadığı yönünde rapor istenmesine hükmeti. Duruşma ertelendi.

"POLİS HEPİNİZİ BU MAHKEMEYE GETİRİR SİZ MERAK ETMEYİN"

Duruşmanın ardından Feyzi İşbaşaran basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı sadece, "Yeni iç güvenlik paketi çıktıktan sonra polis hepinizi bu mahkemeye getirir siz merak etmeyin" demekle yetindi. Ardından otoparktan adliyeden ayrıldı.

6 BUÇUK YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, eski Ak Parti Elazığ milletvekili Feyzi İşbaşaran’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle 1 buçuk ile 6 buçuk yıl arasında hapsi isteniyor. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim