• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Cumhur, Başkanına Sahip Çıkıyor

Cumhur, Başkanına Sahip Çıkıyor
Adana'da yaklaşık 300 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda...

Adana'da yaklaşık 300 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, aralarında AK Parti'ye kaydı bulunmayan çok sayıda vatandaşın da bulunduğu yaklaşık 300 kişi Adana Adliyesi'ne gelerek, CHP 35. Olağan Genel Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Daha sonra basın açıklaması yapan Başkan Yeni, "İnanıyorum ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun kullandığı ifadeleri eğer kendi partisinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk duymuş olsaydı, şu an o da bizlerle aynı üzüntüyü paylaşırdı" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında kabul edilemeyecek ifadeler kullandığını ileri süren Fikret Yeni, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu'nun kullandığı ifadeler herhalde sadece kendi siyaset düzeyine yakışır. Toplumumuzun, kültürümüzün, siyasi anlayışımızın kabul edebileceği ifadeler değildir. Maalesef 5-5.5 yıl gibi görevde kaldığı süre içerisinde sadece seçim kaybetme alışkanlığını ortaya koymuş. Hiçbir şekilde siyasete bir seviye getirme anlayışı veya kaygısı taşımayan, toplumumuzun, milletimizin kaygılarını, değerlerini hiçe sayan ve milletimizin değerleriyle örtüşmeyen kişisel değerlere sahip olan CHP Genel Başkanı'nın milletimiz tarafından yüzde 52 gibi çok büyük bir oy oranıyla Cumhurbaşkanlığı görevine getirilmiş ve milletimizi temsil eden Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı ifadeler hepimizi derinden üzmüştür."

"KILIÇDAROĞLU'NUN İFADELERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Devletin yetkili organlarını göreve davet ettiklerini ifade eden Fikret Yeni, "İnanıyorum ki CHP'ye oy veren vatandaşlarımız da Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kullanılan bu ifadeleri kabul etmiyorlardır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun sahip olduğu bu seviyesiz, bu kendi kültürünü veya ahlakını yansıtır ifadeler toplumumuz tarafından kabul edilmediği, CHP'nin aldığı oy oranıyla da kendini göstermektedir. Burada devlet terbiyesi ve devlet adabı içerisinde siyaset yapma taraftarı olduğumuzu beyan etmek istiyorum ve sadece bir teşkilat mensubu olarak değil Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu ifadelerinin takipçisi olacağımı özellikle beyan etmek istiyorum" dedi.

Cumhur, Başkanına Sahip Çıkıyor

Cumhur, Başkanına Sahip Çıkıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim