• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları gazeteci Metin Göktepe'yi andı

Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları gazeteci Metin Göktepe'yi andı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde eylem yapan Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları bu hafta 90'ncı kez bir araya geldi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde eylem yapan Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları bu hafta 90'ncı kez bir araya geldi. Bu haftaki eylemde 8 Ocak 1996 tarihinde haber takibi esnasında gözaltına alınan ve ardından öldürülen gazeteci Metin Göktepe de anıldı.

Kayıp yakınları ve Cumartesi Anneleri tarafından her hafta düzenlenen eylem geçtiğimiz hafta Yüksekova'da olumsuz hava şartları nedeniyle yapılamamıştı. İHD öncülüğünde Sanat Sokağı'nda eylem yapan Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları, 8 Ocak 1996'da gittiği haberde gözaltına alınan ve ardından öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe'yi andı. Anma etkinliğine Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, HDP-DBP temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'90'LI YILLARI ARATIR OLDULAR'

Kar yağışı altında düzenlenen eylemde söz alan Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, "Öyle ölümler var ki insan yaşadığına utanır oldu gerçekten. Bugün Metin'in ölümünün 20. yılında onu anlatmakta, yasını tutmakta utanır duruma getirdiler bizi. Anne karnında bebeler sokakta kaldı. Bu ülkede barış da kayıpları aramak da anneler kaldı. Savaşı çıkaran erkekler, barışı icra edecek olanlar kadınlardır. Metin, ülkede kayıplar olmasın diye bu ülkede emekçiler daha refah içinde yaşasınlar diye nerede bir hak araması varsa oradaydı. Nerede bir gerçek varsa, karartılmak isteniyorsa öncelikle gazeteciler katledilir. Bu ülkede 100'ün üzerinde gazeteci katledildi. 8 Ocak 1996 tarihinde Metin'i gözaltına aldılar ve saatlerce dövüp katlettiler. Önceden gözaltına aldıklarını kabul etmediler fakat yoğun bir çalışma sonucu gazeteci arkadaşları ve tanıkların ifadeleri sonrası kabul ettiler. Dönemin İçişleri Bakanı annemden özür diledi fakat annem özürlerini kabul etmedi.

90'lı yıllara dönmeyelim deniliyor, şunu söylemek isterim ki; 90'lı yılları aratır oldular bize. Ama hiçbir zulüm, hiçbir zalim sonsuza kadar yaşamaz. Zulüm kendi mezarını da kazar, buna böyle inanmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Ardından konuşan İHD Yüksekova Temsilcisi Muhyettin Önal, Silopi'de 3 Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesini kınadıklarını belirterek ölümlerin çözüm olmadığını kaydeden Önal, diyalog ve konuşma yollarının açık tutulmasını istedi.

Konuşmaların ardından kayıp yakınları 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirerek dağıldı.

Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları gazeteci Metin Göktepe'yi andı

Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları gazeteci Metin Göktepe'yi andı

Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları gazeteci Metin Göktepe'yi andı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim