• BIST 9468.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Cuma vaazında "uyuşturucuyla mücadeleye" dikkati çektiler

Cuma vaazında "uyuşturucuyla mücadeleye" dikkati çektiler
İl Vaizi Köklükaya: "Eroindir, esrardır, içkidir vesaire her türlü uyuşturucuyu, insanın beynini karıştırıcı her şeyi Cenab-ı Allah yasaklamıştır. O yasaklardan vazgeçeceğiz, kaçınacağız"

Çorum'da cuma namazı öncesinde merkezi sistemle kent merkezindeki tüm camilerde verilen vaazda, uyuşturucuyla mücadele üzerinde duruldu, namaz sonrasında ise Ulu Cami bahçesinde İl Emniyet Müdürlüğünce broşür dağıtıldı.

Çorum Müftülüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, uyuşturucu maddeyle mücadele konusunda vatandaşları uyarmak için program hazırlandı.

Merkezi sistem yayını ile tüm camilere aktarılan cuma namazı öncesindeki vaazda konuşan İl Vaizi Mustafa Vehbi Köklükaya, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin zararlarından bahsetti.

Her türlü uyuşturucu ve uyarıcı maddenin İslam dinine göre yasak olduğunu vurgulayan Köklükaya, "Cenab-ı Allah, 'Verdiğimiz mal ile kendinizi tehlikeye atmayın' diyor. Yani o malları kötü şeylerde kullanmayın. Eroindir, esrardır, içkidir vesaire her türlü uyuşturucuyu, insanın beynini karıştırıcı her şeyi Cenab-ı Allah yasaklamıştır. O yasaklardan vazgeçeceğiz, kaçınacağız" ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu maddeler arasında yer alan bonzainin etken maddesi JWH-18'den de uzak durulması gerektiğini ifade eden Köklükaya, şunları kaydetti:

"Kendinizi öldürmeyin diyor Cenab-ı Allah. O zaman bunlardan vazgeçeceğiz. Bunlara verilen ve harcanan paralar da israftır, boşa harcamadır. Netice itibarıyla demek ki biz Allah'ın emrettiği şekilde yaşayacağız. Onun için çoluğumuzu, çocuğumuzu, komşularımızı, kendimizi bütün kötü alışkanlardan uzak tutacağız. Bütün bunlardan evlatlarımızı koruyalım ki neslimiz sağlam yetişsin."

Cuma namazının ardından Ulu Cami çıkışında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekiplerince "Bağımlılık Yapıcı Maddeler İle Mücadele" broşürleri dağıtıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim