• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

"Çukurova’nın Filizleri" Projesine Başlandı

"Çukurova’nın Filizleri" Projesine Başlandı
Üniversite öğrencilerine burs sağlamak amacıyla Adana'da Çukurova Belediyesi tarafından hazırlanan "Çukurova'nın Filizleri" adlı proje için harekete...

Üniversite öğrencilerine burs sağlamak amacıyla Adana'da Çukurova Belediyesi tarafından hazırlanan "Çukurova'nın Filizleri" adlı proje için harekete geçildi.

Ankara'da Çankaya, İzmir'de Karşıyaka belediyeleri tarafından hayata geçirilen Üniversitelilere Burs Projesi Adana'da Çukurova İlçe Belediyesi tarafından "Çukurova'nın Filizleri" adıyla uygulanmaya başlandı. Başkan Soner Çetin'in talimatıyla proje için broşürler ve bilboardlar hazırlandı ve pilot mahalle olarak seçilen Yurt Mahallesi'ndeki apartman yöneticileriyle bir araya gelindi. Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek, Yurt Mahallesi Muhtarı Arif Çetin'in de bulunduğu toplantıda apartman yöneticilerine "Ayda 20 lira bir aileyi sarsmaz. 20 liralar bir araya gelir ve koca bir havuz olur, bu havuzdan da binlerce genç üniversitede okuma olanağı bulur" diye seslendi.

BAŞARILI VE İHTİYAÇ SAHİBİ OLMA ŞARTI

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ayda 250-300 lira burs verilecek üniversite öğrencilerini büyük bir titizlikle seçeceklerini belirterek "Başarılı ve ihtiyaç sahibi evlatlarımıza el vereceğiz. Amacımız Çukurova ilçesi sınırları içinde oturan gençlere öğrenim süreleri boyunca küçük de olsa bir katkı yapabilmektir" diye konuştu. Uygulama için Yurt Mahallesi'ni pilot mahalle olarak seçtiklerini ifade eden Çetin, "Büyük iş yerlerine özel kumbara kutu koydurarak Çukurova'nın Filizleri projesini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

Çukurova'nın Filizleri projesinden yararlanmak isteyen üniversite öğrencisinin içinde bulunduğu maddi koşulları çok ciddi olarak irdeleyeceklerinin altını çizen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, uygulamaya katılacak hayırsever ailelerin onurlandırılacağına da dikkat çekti. Çukurova'nın Filizleri projesine katılacak olan apartmanların ve evlerin kapısına, "Bu apartman, bu ev bir gencin, beş gencin okuması için katkıda bulunuyor. Duyarlılıkları için teşekkür ederiz" diye yazı asılacağını belirten Başkan Çetin, "Çocuk okutmanın zorluklarını bilen, vaktiyle bu sıkıntıyı yaşamış olan hayırsever tüm yurttaşlarımıza "El verin okutalım" diyorum" diye konuştu.

"Çukurova’nın Filizleri" Projesine Başlandı

"Çukurova’nın Filizleri" Projesine Başlandı

"Çukurova’nın Filizleri" Projesine Başlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim