• BIST 9674.91
  • Altın 2504.937
  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8435
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Çukurova’da Ruhsata "Engelsiz" Şartı

Çukurova’da Ruhsata "Engelsiz" Şartı
Adana'da Çukurova Belediyesi ilçede yeni açılacak iş yerlerinin "engelsiz olma" şartıyla ruhsat alabileceği bir dönem başlatıyor.

Adana'da Çukurova Belediyesi ilçede yeni açılacak iş yerlerinin "engelsiz olma" şartıyla ruhsat alabileceği bir dönem başlatıyor.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Halk Günü'nde yaptığı açıklamada "Bugüne kadar engelli vatandaşlarımız için yaptığımız çalışmalara önemli birini daha ekliyoruz. İşe asansörlerden başlıyoruz. İş yeri ya da apartmanların asansörlerinin "çağır" düğmesi görme engelli vatandaşlar da düşünülerek özel alfabeyle hazırlanacak. Çukurova'da iş yeri açmak üzere ruhsat almak isteyenler engelsiz iş yeri şartını yerine getirmiş mi getirmemiş mi ona bakılacak; engelli rampası, engelli tuvaleti olmayan iş yerine ruhsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

"KEDİLERİ SİZ BESLEMEYİN, BİZ BESLERİZ"

Bazı vatandaşların kedileri beslemek amacıyla sokaklara bıraktıkları kimi yiyeceklerin hem görüntü hem de koku açısından ciddi sorun ve yakınmalara yol açtığına dikkat çeken Çukurova Belediye Başkanı Çetin, iyi niyetle kedi besleyen vatandaşlara, "Ne olur kedileri siz beslemeyin" diye çağrı yaptı. Çetin şöyle dedi:

"Ortalık pis görüntü ve kokudan geçilmiyor. Veteriner müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz özel ekipler kedileri kuru mamayla besleyecek. Yiyeceklerin parklarda ortalığa saçılmasına neden olan görüntülere engel olacağız. Kedi seven vatandaşlarımız rahat olsunlar; kedileri biz besleyeceğiz."

ÇUKUROVA SİNEMA ATÖLYESİ KURULACAK

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, vatandaşların çeşitli konulardaki talep, şikayet ve teşekkürlerini dile getirdiği Halk Günü'nde Çukurova Sinema Atölyesi kurulacağını müjdeledi. Adana'nın sadece tarım ve sanayinin değil, aynı zamanda kültür ve sanatın da bir zamanlar başkenti olduğunu ifade eden Çetin, "Mayıs ayında başlatacağımız Çukurova Sinema Atölyesini İstanbul Kültür Üniversitesi'yle birlikte hayata geçireceğiz. Teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitimin de verileceği atölye sonunda iki de film çekimi gerçekleştirilecek. Atölyeye sadece 30 öğrenci alınacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim