• BIST 9582.44
  • Altın 2483.023
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.6213
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Çukurova Üniversitesi UZAYMER, kapılarını öğrencilere açtı

Çukurova Üniversitesi UZAYMER, kapılarını öğrencilere açtı
Çukurova Üniversitesi ile Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Uzay Bilimleri ve Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni (UZAYMER) Adana ve çevresindeki...

Çukurova Üniversitesi ile Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Uzay Bilimleri ve Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni (UZAYMER) Adana ve çevresindeki okullara açan bir protokol imzaladı. Protokolle Adana ve çevresindeki tüm okulların UZAYMER'e düzenli ve programlı ziyaretleri sağlanacak. Bu program kapsamında öğrencilere ve öğretmenlere astronomi konusunda temel bilgiler verilecek.

Senato Toplantı Salonu'nda yapılan protokol törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, UZAYMER Müdürü Prof. Dr. Aysun Akyüz, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Topaksu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri katıldı. UZAYMER Müdürü Prof. Dr. Aysun Akyüz, astronomi konusunda uzmanlar tarafından katılım gösteren okullara temel ve bilimsel bilgileri aktaracaklarını, hava koşullarının izin verdiği ölçüde ise teleskoplarla ve diğer ekipmanlarla öğrencilerin gözlemler yapacağını söyledi. Prof. Dr. Akyüz, UZAYMER'in bugüne kadar farklı etkinliklerde halka açık olduğunu, bundan sonra da okullardaki öğrencilere ve öğretmenlere talep ettikleri uygun zamanlarda kapılarının sonuna kadar açık olacağını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da bölgedeki tüm okullarda incelemelerde bulunarak, ne gibi etkinlikler yapılmak istendiğini ölçerek bu protokole imza attıklarını söyledi. Akpınar, randevu sistemiyle bölgedeki okulların UZAYMER'den yararlanacaklarını belirterek, öğrencilere önemli bir eğitim desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise kentle üniversitenin iç içe olduğunu, kapılarını halka açık tuttuklarını söyledi. İmzalanan protokolün üniversite açısından da önem arz ettiğini belirten Prof. Dr. Kibar, UZAYMER'in altyapısının yeterli olduğuna dikkat çekerek, "Ne kadar çok öğrenciye eğitim verilirse o kadar çok bilgi üretebiliriz. Bu nedenle de merkezin öğrenci hizmetine açılması hem bizim hem de çevre okullar için iyi bir fırsat olacak." dedi.

Tören, Rektör Pof. Dr. Mustafa Kibar ile İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'ın protokolü imzalamasının ardından çekilen anı fotoğrafı ile son buldu.

Çukurova Üniversitesi UZAYMER, kapılarını öğrencilere açtı

Çukurova Üniversitesi UZAYMER, kapılarını öğrencilere açtı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim