• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Çukurova Sinema Atölyesi Başladı

Çukurova Sinema Atölyesi Başladı
Çukurova Belediyesi tarafından organize edilen Çukurova Sinema Atölyesi, Adanalı usta sinemacı Menderes Samancılar'ın "açılış sohbeti" ile başladı.

Çukurova Belediyesi tarafından organize edilen Çukurova Sinema Atölyesi, Adanalı usta sinemacı Menderes Samancılar'ın "açılış sohbeti" ile başladı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Çukurova Sinema Atölyesi ile sinemamıza yeni değerler kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

Türk sinemasında ve sinemanın kamera arkasında görev yapacak isimler yetiştirmeyi amaçlayan Çukurova Sinema Atölyesi, Çukurova Belediyesi Turhan Selçuk Sanat Okulu'nda çalışmalarına başladı. Açılış sohbeti için İstanbul'dan memleketi Adana'ya gelen sinema sanatçısı Menderes Samancılar, "Setlerde tanıştığımız gençlerin yüzde 40'ı Adana'dan, "Bereketli Topraklar'dan çıkıyor. Sinema, sanat, kültür Adana'nın toprağında, hamurunda var. Burası sanatın, kültürün beşiği" diye konuştu.

"SİNEMAMIZA YENİ DEĞERLER KAZANDIRACAĞIZ"

Çukurova Sinema Atölyesi'nin ilk dersinde kursiyerlere seslenen Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sinema atölyesini başlatmaktan heyecan duyduğunu dile getirdi. Çetin, "Sizler gibi ben de çok heyecanlıyım. Türk sinemasına yeni isimler kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi. Adana'nın Türkiye ve dünya çapında değerler yetiştirdiğini vurgulayan Başkan Çetin, "İstanbul Kültür Üniversitesi'nin büyük katkılarıyla Adana Türk sinemasına yeni değerler kazandırmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

İstanbul Kültür Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bülent Küçükerdoğan'ın koordinatörlüğünde gerçekleşen Çukurova Sinema Atölyesi'nde, Doç. Dr. Okan Ormanlı tarafından da, "Sinema Tarihi" dersi verildi.

Bir ay boyunca hemen hemen her gün ve günde beş saate yakın verilecek derslerin bitiminde kursiyerler biri kurmaca, diğeri belgesel olmak üzere iki film çekecekler.

Çukurova Sinema Atölyesi Başladı

Çukurova Sinema Atölyesi Başladı

Çukurova Sinema Atölyesi Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim