• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Çukurova Press Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Çukurova Press Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
Çukurova Press gazetesi, kuruluş yıldönümünü düzenlediği geceyle kutladı.

Çukurova Press gazetesi, kuruluş yıldönümünü düzenlediği geceyle kutladı.

CHP Adana Milletvekilleri Aydın Uslupehlivan ve İbrahim Özdiş'in yanı sıra Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Arıkan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkan Vekili Mehmet Özcan, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, MHP İl Başkan Yardımcısı Sedat Özer, MHP İl Sekreteri Ali Karakuş, MHP İl Disiplin Kurulu Başkanı İlhan Pehlivan, Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Ozan Aksu, AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş, MHP Yüreğir İlçe Başkanı Yıldıray Şener ve yüzlerce davetlinin katılımıyla Sular VİP'te gerçekleşen gece Çukurova Press yazarlarının sahneye çağrılmasıyla başladı.

Engin Kanber yönetiminin 3. yıldönümü gecesinde Çukurova Press ekibinin tanıtımının gerçekleşmesinin ardından açış konuşmasını yapan Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sabit Özkeser, "Demokrasinin olmazsa olmazı yerel medya bir ilin gözü ve kulağıdır. Ancak o ilin gözü ve kulağı olan yerel medya maalesef zor şartlarda yayın hayatını sürdürmektedir. Devletin Basın İlan Kurumu aracılığıyla bize verdiği resmi ilan desteği yetersizdir. Bunun dışında özel ilanlar da beklendiği gelmemektedir. Bunun sonucunda da; yerel gazetelerin geliri giderini karşılamamaktadır. İşte bu da üzülerek söylemek istiyorum ki; mesleğimizde kalitenin düşmesine yol açmaktadır. Biz mesleğimizde kalite istiyoruz. Biz gerçek anlamda gazetecilik yapmak istiyoruz. Biz kaliteli gazeteciler yetiştirmek istiyoruz. Biz yerel medyanın mutlaka desteklenmesini ve teşvik edilmesini istiyoruz. Çok kısıtlı imkan ve zor şartlarda yaşamaya çalışan yerel gazetelerin desteklenmesi çok önemlidir" dedi.

"HOŞUNA GİTMESE DE GERÇEKLER HALKA DUYURULMALI"

Gecede konuşan Yazar Süleyman Yalçın da, her mesleğin kendine göre zorlukları olduğunu belirterek, "Ama basın bazen herkesin hoşuna gitmese de gerçekleri halka duyurmak zorunda. Düşünmenin, düşündüğünü söze, sözü yazıya dökmenin çok zor olduğu günlerin en çok sıkıntısını gazeteci çeker. Demokrasinin olmazsa, olmazı basındır derler. Anayasada yeri var, basın hürdür sansür edilemez. Derler ama sadece, derler. Ülkemizin çok zor dönemlerden geçtiği şu günlerde, görevimiz sadece doğruları halka anlatmak olan basın mensuplarının 156'sı göz altına alındı, 234 gazeteci için dava açıldı, 32 gazeteci tutuklandı. Görev başında ölen çok meslektaşlarımızda cabası. Görevi başında ölen meslektaşlarımızı da rahmetle anıyorum. Aslında basın mensubu arkadaşlarımızın sadece sorunu buda değil, ekonomik sorunlar nedeni ile aileleri dağılan çok arkadaşımız var. Basın olarak da, kentimizin de çok sorunları var sevgili dostlar. Bu sorunları aşmak için, güçlü bir medyaya ihtiyaç olduğu kesin. Bürokrasiye yön veren siz yöneticilerimizin desteğine ihtiyacımızın olduğu da aşikar. Gelin birlik olalım ve bu kentin tüm dinamiklerini ayağa kaldıralım. Unutulmamalı bu kent batarsa hepimiz batarız, geriye dönün bakın, neredeydik nereye geldik? Üstüne filmler yapılan kent, 30 yılda üstüne şiddet olaylarının yapıldığı kent haline geldi. Bu vesile ile sadece kent birlikteliğini geliştirelim, yine eskiye dönmek için şöyle bir silkilenelim" diye konuştu.

"HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ"

AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş ise çok zor şartlarda topluma anında haber sunduklarını anlatarak, "Halkın haber almasını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini yansıtarak sistemin güçlendirilmesinde basın son derece önemli bir unsur teşkil etmektedir. Zaman zaman hayatlarını da riske atarak, habere ulaşmak ve topladığı bilgileri en doğru, tarafsız ve en hızlı şekilde bizlere ulaştırmak için büyük çaba göstermektedirler. AK Parti olarak basın emekçilerinin her zaman yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" dedi.

Gecede konuşan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de, maalesef çelişkiler ülkesinde yaşadıklarını ifade ederek, "İstihbaratın takibindeki canlı bombalar bu ülkede eylem yapmazdan önce yakalanamazken, halkın doğru haber alması adına haber sunan gazeteciler cezaevlerinde sürünüyorlar. Ülkemizde 7 bin gazeteci arkadaşımız işsiz, 30 gazeteci arkadaşımız da cezaevinde. Basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasında 154. sıradayız maalesef. Böyle bir ülkede yaşıyoruz. Diliyoruz; bundan böyle halka doğru haber alması adına habercilik yapan hiçbir basın mensubu arkadaşımız cezaevlerinde olmasın. Çukurova Press gazetesinin sahibi değerli arkadaşım Engin Kanber ve onun çalışanları emekçileri, emektarlarının daha nice 19. yıllara ve başarılın devamını diliyorum" diye konuştu.

Ayfun Kaplan ile Zafer Geyik'in sunduğu gecede Çukurova Press Gazetesi pastası kesilirken bir de doğum günü sürprizi yaşandı. Çukurova Metropol gazetesi Sahibi Tanır Emre Üzelgeçici, iş adamları Doğukan Sadak ve Mehmet Aydın'ın doğum günleri, geceye renk katan sanatçı Özlem Ceylan'ın söylediği şarkılarla kutlandı.

Çukurova Press Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Çukurova Press Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim