• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Çukurova Cup Tenis Turnuvası

Çukurova Cup Tenis Turnuvası
Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü'nde (ATDSK) bu yıl 16'ncısı düzenlenen Çukurova Cup, 12 ülkeden 138 tenisçiyi, sporda buluşturdu.

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü'nde (ATDSK) bu yıl 16'ncısı düzenlenen Çukurova Cup, 12 ülkeden 138 tenisçiyi, sporda buluşturdu. Sıcak havada kortlardan galip çıkmak için kıyasıya mücadele eden genç raketler, kort dışında rekabeti bıraktı, kaynaştı, zumba yapıp, birlikte dans ettiler. Sporun kardeşliğini gözler önüne seren tenisçiler, Adana'dan dünyaya "Dostluk ve barış" mesajı verdiler.

Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GİAD) sponsor olduğu, Tennis Europe turnuva takviminde yer alan Çukurova GİAD Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası'na bu yıl 12 ülkeden 67'si erkek 138 sporcu katıldı. Eleme maçlarının ardından ana tablo maçlarına geçildi. 1 Mayıs'a kadar devam edecek turnuvada, Türkiye, Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Gürcistan, Macaristan, Polonya, Romanya, Ukrayna ve Ürdün'den katılan tenisçiler, gün boyu kortlarda kıyasına mücadele içine girdiler.

Ana tabloya geçildiğinde ise Açılış Töreni ve Sporcu Gecesi yapıldı. ATDSK bahçesindeki etkinliğe Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Çukurova Kaymakamı Dr. Mehmet Ali Özkan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü AbdülkedirAtaşbak, kulüp üyeleri, sporcular ve aileleri ile tenis severler katıldılar.

ADANALI TENİSÇİLERE KUTLAMA

Gecenin açış konuşmasını yapan ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, WTA İstanbul CUP tekler şampiyonu Çağla Büyükakçay ve çiftler şampiyonu İpek Soylu'yu kutladı. Büyükakçay ve Soylu'nun ATDSK alt yapısından yetişen sporcular olduğunu hatırlatan Keskin, "Çağla ve İpek'in başarıları öncelikle bir Adanalı olarak bizleri gururlandırdı. Türkiye'de ilk kez alt yapımızdan yetişen sporcularımız WTA'da şampiyonluk elde etmiştir. Çağla ve İpek, kulübümüzün 49 yıldır devam eden sporcu yetiştirme misyonumuzun Türk Tenis Tarihi'ne geçen Adanalı raketleridir. Amacımız ve hedefimiz Çağla ve İpek gibi yeni başarılı raketlerin yetişmesini sağlayıp, Adana'nın ve Türkiye'nin başarılarını kat kat artırmaktır. Bu hedefe gitmek için kulüp olarak üzerimize düşeni canla başla yapıyoruz. Ancak, başarı sadece bizim çabamızla değil, bugüne kadar desteklerini esirgemeyen kentimizin değerli bürokratları ve işadamlarının destekleri ile mümkündür. Bu bağlamda, turnuvamıza sponsor olan, benim de üyesi bulunduğum Çukurova GİAD'ın değerli başkanı, Adana sevdalısı Sayın Ömer Faruk Sakarya'ya teşekkür ederim" dedi.

ATDSK'nın Adana'nın güzide bir kulübü olduğunu vurgulayan turnuva sponsoru Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya da, "Ben de böylesine güzide bir kulübün üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Öylesine güzide bir kulüp ki muhteşem bir tesise sahip olmasının yanında, Türkiye'nin ilk şampiyonlarını çıkartan, Adana'nın ismini her yerde duyuran, tenis sporuna Türkiye'de en büyük önemi veren bir kulüp" diye konuştu.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, ATDSK'nın çok güzel işlere imza attığını belirterek, "Burada çok güzel, başarılı sporcular yetişiyor. Türkiye'nin 1 ve 2 numarası sporcuları bu kulüpten yetişti. Benim de üyesi olmaktan onur duyduğum kulübümüz çok daha fazla başarılı sporcular çıkaracaktır. Biz de kulübümüze elimizden gelen her türlü katkıyı sunacağız" dedi.

TÜRKİYE'NİN GURURU

Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ise, şahsen karşılaşmadığı Büyükakçay ve Soylu'yu başarılarından dolayı tanıdığını, her iki tenisçinin ATDSK'nın, Adana'nın, Türkiye'nin gururu tenisçiler olduğuna dikkat çekerek, "Her iki tenisçimizin bu kulüpten çıktıklarını öğrendiğimde gerçekten Çukurova'nın spor için de çok bereketli topraklar olduğu kanaati bende bir kez daha yer etti. Atatürk'ün "Bastonumu koysam filiz çıkartacak bu kadar verimli topraklar" dediği Çukurova'nın gerçekten her alanda bereketli olduğu bir gerçek. ATDSK ne kadar övünse yeridir. Önlerinde böyle yıldız sporcular olan bir kulüpte, raket sallayan miniklerimizin de başarılı olacaklarına içten inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kulübün kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen kurucu üyeler Atilla Binöz ve Abdullah Paksoy'a teşekkür plaketi takdim edildi. ATDSK bünyesinde jimnastik dalında faaliyet gösteren Adana Dans Akademi'nin milli sporcuları Çocuk Fitness Jimnastik Yarışması 2015 Yılı 7 Yaş Kategorisi Türkiye 1'incisi, 2016 Yılı 8-9 Yaş Kategorisi Türkiye Üçüncüsü Ecrin Ceylin Erikçi ve 2015 Yılı 8-9 Yaş Kategorisi Türkiye İkincisi, 2016 Yılı 10-11 Yaş Kategorisi Türkiye birincisi Tuana Çetin'e ödülleri verildi. Kulüpte düzenlenen Veteran Karışık Çiftler Turnuvası'nın şampiyonu Semra Taşucu ve Serdar Özbarlas ile finalist Binnaz İzgi ve İbrahim Umay'a kupaları takdim edildi.

RAKET TUTAN ELLER DÖNER BAŞINDA

Turnuvanın açılış pastasının kesilmesi sonrası Adana Dans Akademi'nin dans gösterileri töreni renklendirdi, sporcuları da coşturdu. Önce milli jimnastikçiler, ardından genç dansçılar gösteri sundu. Tören, tüm sporcular ve katılımcıların sahnede yer alan dans hocası eşliğinde zumba yapmaları ile son buldu. Sporcu gecesine katılan 12 ülkenin sporcularını kaynaştıran gecede, döner, sıkma, çeşitli yiyecekler, bici bici, halka tatlı, pamuklu şeker, patlamış mısır, dondurma ikramları yapıldı. Yabancı sporculardan bazıları döneri merak etti. Renkli görüntülerin oluştuğu sporcu gecesine katılan yabancı raketler, döner tezgahı başında döner kesmeye çalıştılar. Bici bici, halka tatlı ve sıkma yabancı konukların en fazla tattığı lezzetler arasında yer aldı.

Çukurova Cup Tenis Turnuvası

Çukurova Cup Tenis Turnuvası

Çukurova Cup Tenis Turnuvası

Çukurova Cup Tenis Turnuvası

Çukurova Cup Tenis Turnuvası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim