• BIST 9645.02
  • Altın 2418.721
  • Dolar 32.554
  • Euro 34.802
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda İlk İhale 16 Mayıs’ta

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda İlk İhale 16 Mayıs’ta
AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Çukurova Bölgesel Havalimanı yapımı için ihale tarihinin kesinleştiğini belirterek, ilk ihalenin altyapı tesislerinin...

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Çukurova Bölgesel Havalimanı yapımı için ihale tarihinin kesinleştiğini belirterek, ilk ihalenin altyapı tesislerinin yapımı için 16 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

AK Parti İl Başkanı Ercik, yazılı bir açıklama yaparak, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün, Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni ihale sürecini belirlediğini kaydetti. Havalimanının yapımı için 2011'deki ihaleyi kazanan müteahhit firmanın, içine düştüğü mali kriz nedeniyle DHMİ'nin geçen yıl ağustos ayında sözleşmeyi feshettiğini anımsatan Ercik, "Mersin ve Adana başta olmak üzere bölgeye hizmet vermek amacıyla havalimanının öz kaynaklarla yapılmasına karar verildi. Havalimanının altyapı ve üstyapı tesislerinin yapım işi için ayrı ayrı ihaleye çıkılıyor. İlk ihale, altyapı tesislerinin yapımı için 16 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Mersin'imize ve Adana'mıza hayırlı olsun" dedi.

Havalimanının yapım maliyetinin 750 milyon lira olacağına işaret eden Ercik, yapımı tamamlandığında bölgesel havalimanının 30 milyon yolcuya hizmet edeceğini ve 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacağını vurguladı. Bu projenin, AK Parti iktidarının Mersin'e ve Adana'ya verdiği önemi de ortaya koyduğunu dile getiren Ercik, "Bölgemizin daha hızlı kalkınması için bu projeyi çok önemsiyorum. Mersin'imize büyük ivme kazandıracak bu proje için başta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere, projeyi hayata sağlıklı bir biçimde geçirebilmek için gecesini gündüzüne katan Başbakan Yardımcımız ve Mersin Milletvekilimiz Sayın Lütfi Elvan Beyefendi'ye ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a bölgem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Başbakan Yardımcımız Lütfi Elvan Beyefendi'nin her fırsatta Mersin için büyük bir şans olduğunu dile getirmiştim. Önümüzdeki dönemlerde AK Parti iktidarının Mersin için hayata geçireceği birçok proje var. Çukurova Bölgesel Havalimanımız bir kez daha bölgemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim