• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Çukurova Atık Toplayıcılar Derneği’nden Türkiye’de Bir İlk

Çukurova Atık Toplayıcılar Derneği’nden Türkiye’de Bir İlk
Sarıhamzalı Kemal Deniz Geri Dönüşümcüler Sitesi'nde depo tutan ve sokaklarda atık toplayanların kurduğu bir dernek olan Çukurova Atık Toplayıcılar...

Sarıhamzalı Kemal Deniz Geri Dönüşümcüler Sitesi'nde depo tutan ve sokaklarda atık toplayanların kurduğu bir dernek olan Çukurova Atık Toplayıcılar Derneği, bir kaç ay içerisinde lisans alarak yönetmeliğe ve çağdaş kent anlayışına uygun bir düzene kavuşmayı hedefliyor.

Türkiye'de hatta Avrupa'da bir ilki gerçekleştirecek olan dernek yöneticileri kurdukları iktisadi işletmeyi faaliyete geçirip lisans alacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Tesiste gerçekleştirilen incelemeye Seyhan Zabıta Müdürü Ercan Kandemir, Seyhan Belediyesi Başın Danışmanı Umut Yüzer, Avukat Yakup Bulut, İş Adamı Enver Dalkıran, Orhan Dalan ve Mardav Dernek Başkanı Osman Göktekin katıldı. Dernek Başkanı Kerem Çetin, yaptığı konuşmada, "Lisans alımından sonra sokaklarda atık toplayan kardeşlerimizi yerlerinde sisteme entegre etmeye çalışacağız" dedi.

Derneğin Onursal Başkanı aynı zamanda kurucusu ve bu projenin koordinatörü Mehmet Karaca ise 6 yıllık bir çalışmanın meyvesini vermeye başladığını belirterek, çalışma sonuçlandığında aileleriyle birlikte sayıları yaklaşık 100 bini bulan Suriyeliler ve atık toplayıcılar için barınma kazanç imkanı sağlanacağını söyledi. Karaca, "Devlet büyüklerimizden para değil manevi destek istiyoruz. Sayın valimiz, belediye başkanlarımız, odalarımızın temsilcilerinden manevi destek bekliyoruz. Burada sokaktan gelip atık kağıt ticareti yapan arkadaşlarımız aralarında topladıkları para ile bu tesisi kurdular. Tesis sayesinde sokaktaki kardeşlerimizin yönetmelik ve resmiyet açısından önleri açılacak ve atık toplama şekli değişerek daha modern önünü hale getirilecek. Tesisimizin asıl açılışı önümüzdeki ay yapılacak. Bu güzel oluşumda devlet büyüklerimizi de aramızda görmek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim