• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Çuf Çuf John’un Türkiye Sevgisi

Çuf Çuf John’un Türkiye Sevgisi
Türkiye'ye 25 yıldan bu yana her yıl 3-4 kez gelen ve son 2 yıldır Fethiye'nin Ölüdeniz mahallesinde kiraladığı apartta eşiyle birlikte konaklayan İngiliz...

Türkiye'ye 25 yıldan bu yana her yıl 3-4 kez gelen ve son 2 yıldır Fethiye'nin Ölüdeniz mahallesinde kiraladığı apartta eşiyle birlikte konaklayan İngiliz uyruklu turist vasiyeti üzerine cennet olarak nitelendirdiği Ölüdeniz'de toprağa verildi. İngiliz uyruklu turistin eşi de eşinin mezarının yanında mezar yeri alarak aynı yerde toprağa verilmeyi vasiyette bulundu.

İngiltere'de tren makinisti olarak yıllarca çalışan ve 25 yıldan bu yana Fethiye'nin Ölüdeniz mahallesine yılda 2-3 kez tatile gelen son 2 yıldan bu yana da kiraladıkları apartta kalan İngiliz uyruklu 66 yaşındakİ John Mc Hentash eşi ve çevresine "ölürsem beni cennet Ölüdeniz'de toprağa verin" vasiyetinde bulundu. John Mc Hentash ülkesinde eşi Leen Mc Hentash (64) ile birlikte trenlerde makinist olarak çalıştıktan sonra tatillerini Ölüdeniz'de geçirirken çift Ölüdenize adeta aşık oldular. Ölüdeniz mahallesinde tanıdıkları Türk ve İngiliz uyruklu dostlarıyla daha fazla beraber olmak için son 2 yıldan bu yana geldikleri Ölüdeniz'den ülkelerine dönmediler. Ölüdeniz mahallesinde hemen herkesin 7'den 70'e tren makinisti olduğunu bildiklerinden dolayı "çuf çuf John" olarak tanıdıkları John Mc Hentash geçtiğimiz günlerde bağırsak rahatsızlığı nedeniyle rahatsızlandı. Fethiye'de bir özel hastanede doktorlara gitti. İlaç tedavisine başlayan İngiliz uyruklu John Mc Hentash dün sabah konakladığı apartta vefat etti.

VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

Yahudi olduğu öğrenilen bu inanışa göre yakılarak külü savrulması gereken John Mc Hentash'ın Ölüdeniz mahallesindeki yabancı uyruklu vatandaşların toprağa verildiği mezarlıkta sade bir törenle toprağa verilmesini vasiyet etmesi üzerine eşi Leen Mc Hentash aynı mahalledeki İngiliz uyruklu vatandaşlar ve Türk dostlarıyla bu vasiyeti yerine getirerek sade bir törenle mezara çiçekler atılarak toprağa verildi.

KENDİSİ TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVERDİ

Ölüdeniz'de işletmecilik yapan Seçkin Daysal, 25 yıldan bu yana tanıdığı John Mc Hentash'ın bu ani vefatından üzüntü duyduğunu belirterek "O bir Ölüdeniz'e aşıktı. 25 yıldır Ölüdeniz'e geliyordu. Her yıl 2-3 kez gelirdi. Son 2 yıldır kiraladığı apartta konakladı. Ülkesine dönmedi. Her zaman ölürsem beni Ölüdeniz'de toprağa verin vasiyetinde bulunuyordu. 2 çocuk babası olan John Mc Hentash Yıllarca makinistlik yaptıktan sonra emekli olduğu için burada herkes ona çuf çuf John derlerdi. Burada pek çok dostu vardı. Vasiyeti üzerine Din görevlisi olmadan toprağa verdik. Eşi Leen Mc Hentash'ta bu mezarın hemen yanını ölünce toprağa verilmek için belediyeden satın aldı" ifadelerini kullandı.

Diğer arkadaşları da kendisini çok severdik. Bu ani ölümü bizleri üzdü. Vasiyeti üzerine sade bir törenle toprağa verdik" ifadelerini kullandı.

Çuf Çuf John’un Türkiye Sevgisi

Çuf Çuf John’un Türkiye Sevgisi

Çuf Çuf John’un Türkiye Sevgisi

Çuf Çuf John’un Türkiye Sevgisi

Çuf Çuf John’un Türkiye Sevgisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim