• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Crans Montana Afrika Devletler Zirvesi

Crans Montana Afrika Devletler Zirvesi
Dünyanın en büyük uluslararası toplantılarından birisi olma özelliği taşıyan Crans Montana, 115 devletten ve uluslararası toplumdan seçilmiş 800 kişinin...

Dünyanın en büyük uluslararası toplantılarından birisi olma özelliği taşıyan Crans Montana, 115 devletten ve uluslararası toplumdan seçilmiş 800 kişinin katılımıyla Fas Krallığı Dakhla şehrinde yapıldı.

Toplantıya ev sahibi devlet Fas Krallığı tarafından Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy da katıldı. Nezaket Emine Atasoy toplantıya katılan Afrika devletlerinin delegasyonları ve hükümet yetkilileriyle Türkiye Afrika ekonomik ve siyasi gelişmeleri ve ilişiklerini değerlendirdi. Yapılan görüşmelerde Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu kuruluşunun Afrika devletlerinde temsilcilik ofisi açma kararı alındı. Böylece Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Afrika devletlerinde ekonomik gelişmeleri yakından takip edecek ve Türkiye iş dünyası Afrika devletlerine her alanda başta sağlık, turizm, tekstil, inşaat, gıda olmak üzere birçok sektörde yatırımlar yapacak.

Toplantıya çok sayıda Afrika devleti bakan ve hükümet yetkilisi düzeyinde katılım gösterildi. Toplantıya katılan Afrika devletleri şöyle sıralandı: "Fas Krallığı, Angola, Benin, Botsuana, Burkina Faso, Burindi, Cibuti, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Eritre Devleti, Etiyopya, Fildişi Sahili, Goban, Gambiya, Gona,Gine, Gine Bissau, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Komorlar, Kamerun, Kenya, Kongo Cumhuriyeti, Leseto Krallığı, Lıberya, Libya, Madagaskar, Malavi, Mali, Mouritius Cumhuriyeti, Mısır Arap Cumhuriyeti, Moritanya, Mozombik, Nomibya, Nijer, Nijerya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Ruanda, Sao Tome ve Principe, Senegal, Seyşeller Cumhuriyeti, Sierra Leone, Somali, Sudan, Svaziland Krallığı, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda, Yeşil Burun Adaları, Zambiya, Zimbabve."

Crans Montana Afrika Devletler Zirvesi

Crans Montana Afrika Devletler Zirvesi

Crans Montana Afrika Devletler Zirvesi

Crans Montana Afrika Devletler Zirvesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim