• BIST 9441.89
  • Altın 2500.822
  • Dolar 32.5968
  • Euro 34.7549
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

'Çözüm süreciyle her şeyin güllük gülistanlık olacağına hiç inanmadık'

'Çözüm süreciyle her şeyin güllük gülistanlık olacağına hiç inanmadık'
AK Parti hükümetinin Aralık 2012'de ilan ettiği Çözüm Süreci'ni 7 Haziran seçimleri sırasında askıya alınmasıyla Doğu ve Güneydoğu'da başlayan...

AK Parti hükümetinin Aralık 2012'de ilan ettiği Çözüm Süreci'ni 7 Haziran seçimleri sırasında askıya alınmasıyla Doğu ve Güneydoğu'da başlayan çatışmalar devam ediyor. Bölgeden son 8 ayda yaklaşık 250 asker ve polis şehit oldu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ongun, çözüm süreciyle her şeyin düzeleceğine, güllük gülistanlık olacağına hiç bir zaman inanmadıklarını söyledi. 2003 yılında Malatya'da iki F4 askeri uçağın çarpışması sonucu şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Mehmet Fatih Ongun'un (29) annesi Ongun, Türkiye'de herkesin eşit ve bir bütün olduğunu ifade etti. Bu bütünlükte çözülecek bir şey bulamadığının altını çizen Ongun, "Biz Kürt kardeşlerimizle bir arada yıllarca kardeş gibi yaşadık. Annem evini, yiyeceğini, giyeceğini onlarla paylaştı; beraber oynayıp, güldük. Bizim çözülecek bir şeyimiz yok. Okul mu, okullar yapıldı. Fabrika mı, fabrikalar kuruldu. Ama öyle bir hale geldik ki, fabrikaların kurulmasını, okulların açılmasını istemediler. Ülke bu durumdayken hükümetin çözüm süreciyle –bence yanlış davranışıyla– bu günlere geldik. Teröristlerin davulla zurnayla karşılanması, biz şehit aileleri ve gazilerimizi fazlasıyla üzmüştü. Onların amaçları barış değildi. Onlar "bize şurayı verin, karşılığında terörü durduralım" dedi. Bu istekler bitmeyecekti. Biz bunun farkındaydık. Çözüm süreciyle her şeyin düzeleceğine güllük gülistanlık olacağına hiç inanmadık." diye konuştu.

'SİNDİRME POLİTİKASI UYGULADILAR'

Toplumda şehit haberlerinin "kanıksandığı" yönündeki soruya "maalesef" karşılığını veren Ongun, bu konuda diyecek söz bulamadığını belirtti. Şehit cenazelerine eskisi kadar katılımın olmamasından duyduğu rahatsızlığa dikkat çeken Ongun, şunları söyledi: "Şehitler ölmez, vatan bölünmez, sloganları atılırdı. Onu da yasakladılar. "Ne kadar şehit geliyor, isyan etmeyelim, susalım yoksa tutuklarlar" diye korkuyor insanlar. Bir sindirme politikası uygulanıyor. Bu duruma geldik. İnsanlar artık gölgesinden korkuyor."

'TERÖRÜN BAŞKANLIK SİSTEMİYLE BİTECEĞİNİ HİÇ SANMIYORUM'

Ülkenin iyiye gitmediğini ve hükümetin bu konuda bir çözüm bulmasını temenni eden Melahat Ongun, sorunun bu şekilde çözülmeyeceğinin ilk başta anlaşılması gerektiğini ifade etti. "Silahları bırakın" denildiği bir dönemde her yere bombaların yığınak yapıldığına işaret eden Ongun, şu açıklamayı yaptı: "Terör olaylarını yaşarken, diğer taraftan başkanlık sistemi ve anayasa konuşuluyor. Birini çözmeden diğerine başlıyoruz. Türkiye hiç rahata kavuşmadı ki... Başkanlık sistemi olunca terör bitecek mi? Terörün başkanlık sistemiyle biteceğini hiç sanmıyorum. Ama başkanlık sistemi neden o kadar ön plana çıktı? Türkiye'de terör kaynarken başkanlık sistemi konuşuyoruz. Keşke o tavizler verilmeseydi. Sanırım bu kadar kötü durumda olmazdık."

'BİR ŞEYDEN KORKUM YOK'

İnsanların konuşmaktan korktukları bir dönemde, aynı zamanda emekli bir öğretmen olarak hiç bir şeyden korkmadığını belirten Ongun, "Beni de içeri atsalar ne olacak. Hiçbir şeyden korkmuyorum. İçim yanıyor evlat acısıyla, ancak yaşayan bilir bunu. Ama, Türkiye çok güzel bir ülke, yazıktır. Şu an insanlar birbirini öldürüyor. Keşke olmasa bunlar. Gerçekten içimiz acıyor. Yiğit delikanlılar gidiyor. Keşke Doğu'da çocuklar okuyarak meslek sahibi olsa, teröre bulaşmasalar." değerlendirmesini yaptı.

'Çözüm süreciyle her şeyin güllük gülistanlık olacağına hiç inanmadık'

'Çözüm süreciyle her şeyin güllük gülistanlık olacağına hiç inanmadık'

'Çözüm süreciyle her şeyin güllük gülistanlık olacağına hiç inanmadık'

'Çözüm süreciyle her şeyin güllük gülistanlık olacağına hiç inanmadık'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim