• BIST 9728.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Çözüm sürecinin devamından yanayız

Çözüm sürecinin devamından yanayız
AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış, "İstanbul'da Boşnak, Ermeni, Alevi bir apartmanda oturuyor ve kardeşçe yaşayabiliyor. Bu nedenle çözüm süreci sürmelidir. Her halkın, her etnik grubun hakları mümkün olduğunca diğer etnik gruba zarar vermed

AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış, gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette son yaşanan terör olayları ve koalisyon görüşmeleri ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Talay, partisinin koalisyon görüşmelerini samimi bir şekilde yürüttüğünü ifade etti.

7 Haziran seçimleri öncesinde kapı kapı gezdiklerini ve vatandaşlarla görüştüklerini belirten Çalış, "7 Haziran öncesinde vatandaşlarımıza bu seçimlerin Kurtuluş Savaşı kadar önemli olduğunu ve 7 düvele karşı savaştığımızı anlattık. İç ve dış mihraklar bir araya geldiğini, ülkemiz üzerinde oyunlar oynadıklarını anlatmaya çalıştık.

7 Haziran seçimlerinden sonra sandıktan çıkan sonuçta tek başına iktidara gelemedik. Koalisyon çalışmalarına da hiçbir kırmızı çizgi belirtmeden, samimi şekilde devam etmekteyizö diye konuştu.

 'BİZ SIRTIMIZI MİLLETE DAYARIZ'

Son yaşanan terör olaylarına da değinen Çalış, bu ülkede binlerce yıldır Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi ile kardeşçe yaşanıldığını belirterek, şunları söyledi: "Son yaşanan Suruç'taki olaylarla başlayan terör olayları canımızı yaktı. İçimiz kan ağlıyor. Maalesef birçok şehidimiz var. Her türlü terör olayına karşı, devletimiz gücünü gösteriyor.

Bu hoşgörü topraklarında binlerce yıldır bir arada yaşayan insanlarımızı, maalesef bazı odaklar bir anda üç terör örgütünü birden tetikleyerek, ülkemiz üzerinden oynanan oyunları halkımızın gözü önüne serdi. Hangi insanımıza yapılırsa yapılsın biz buna karşıyız. Devletimiz bunlara hadlerini bildirecek güçtedir.

Bizler hiçbir teröre izin vermeyiz. Çünkü biz gücümüzü milletten alır, sırtımızı millete dayarız.ö Konuşmasında , "Hayırlısı ile bir hükümet kurulur ya da seçime gidilirö diyen Çalış, "Bunların önemi yok. Ülkemizin birlik ve beraberliği her şeyden önemli. Dimdik ayaktayız. Bütün insanlarımıza hiçbir provokasyona gelmemeleri ve kaotik ortam yaratılmak istendiği için bu tür kaos olaylarına izin vermelerini rica ediyorum. Yüzyıllardır bir arada yaşadığımız kardeşlerimizle inşallah bir arada yaşamaya devam edeceğizö diye konuştu.

 'KIRMIZI ÇİZGİ BELİRTMEDİK"

Koalisyon görüşmelerinin CHP ile yapılan bölümünün sona erdiğini ve raporun Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletildiğini kaydeden Milletvekili Çalış, bugün yarın sonuçların belli olacağını dile getirdi. Çalış, şöyle konuştu: "Görüşmelerin hayırlı olmasını diliyorum. Biz, kırmızı çizgi belirtmeden, samimiyetimizle Türkiye'de bir hükümet kurulmasını isteyen tek partiyiz.

Bazı partiler kırmızı çizgi belirtti bazıları ise muhalefette kalmayı tercih etti. Sandıktan çıkan sonuca saygı gösterip, koalisyon çalışmalarını yürütmeye çalıştık. Suruç'la başlayan terör olayları bizi çok üzdü. Elimizden geldiğince ülkemiz kazansın ve ekonomi büyüsün diye elimizden geldiğince koalisyon çalışmalarına devam ediyoruz ama gerekirse millete gideriz.ö

 'ÇÖZÜM SÜRECİNİN DEVAMINDAN YANAYIZ'

Çözüm sürecinin devamından yana olduklarını anlatan Ak Parti Milletvekili Çalış, "İstanbul'da Boşnak, Ermeni, Alevi bir apartmanda oturuyor ve kardeşçe yaşayabiliyor. Bu nedenle çözüm süreci sürmelidir. Her halkın, her etnik grubun hakları mümkün olduğunca diğer etnik gruba zarar vermeden sağlanmalıdır. Biz çözüm sürecinin devamlılığından yanayız ama teröre karşıyız.

Son günlerde yaşanan olaylar, en çok kadınların canını yakıyor. Kadın duyarlılığı daha fazla, içimiz kan ağlıyor, bu nedenle birlikteliğimizi devam ettireceğizö dedi. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra Milletvekili Çalış'a, bundan sonra yapacağı çalışmalarda başarılar diledi.

Etiketler: , , , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim