• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Çözüm Masası Müdürü Toplu, İllerde Yaşam Endeksi İle İlgili Değerlendirmelerde Bulundu

Çözüm Masası Müdürü Toplu, İllerde Yaşam Endeksi İle İlgili Değerlendirmelerde Bulundu
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası Müdürü Taha Toplu, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan İllerde Yaşam Endeksi ile ilgili...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası Müdürü Taha Toplu, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan İllerde Yaşam Endeksi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sakarya'yı 81 il arasında 1'inci sıraya taşıyan birçok başlıkta sonucun yer aldığı endeksin memnuniyet oluşturduğunu belirten Toplu, daha fazla çalışma vurgusunda bulundu.

Sivil katılım endeksi ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan Taha Toplu, "TUİK tarafından açıklanan veriler hepimizi ziyadesiyle memnun etti. 81 il arasında yaşam kalitesi olarak şehrimiz 2'inci sırayı aldı. Konut ve sivil katılım endekslerinde ise Sakarya farkını ortaya koydu ve sıralamada 1'inciliği elde etti. Özellikle sivil katılım konusunda Büyükşehir Belediyesi eliyle önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu sonuçların çalışma aşk ve şevkimizi pekiştirdiğini söyleyebiliriz" diye konuştu.

Toplu, "Sivil katılım konusunda örnek çalışmaları hayata geçirdik. Projelerin adını gerçekleştirilen anket çalışmaları ile birlikte veriyoruz. Bunun yanı sıra vatandaş memnuniyetini ölçmede kilit bir rolü olan proje memnuniyet anketleri ile vatandaşlarımızla güçlü bir diyalog kuruyoruz. Çözüm Masasını ziyaret eden hemşerilerimizin sorunlarına çözüm önerileri getiriyor, vatandaşlarımız ve ilgili birimlerimiz arasında köprü görevi görüyoruz. Böylece karşılıklı bir iletişim kuruyor; güçlü bir diyalog eşliğinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Yerel aktörler ile devam eden çalışmalara da değinen Taha Toplu, "İlçe belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve diğer aktörlerimizle de güçlü bir diyalog içerisindeyiz. Hayata geçirilen hizmetlerde tüm paydaşlarımızın görüşlerini alıyoruz. Muhtarlarımız bize bir tık kadar uzaklar. SEMOS programı ile muhtarlarımız tüm talep ve önerilerini anında tarafımıza iletebiliyor. Sakarya'da yerel demokrasinin gelişmesi adına da çok çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. TUİK verileri bizi çok sevindirdi. Tüm meslek örgütleri ile bir aradayız. Sivil katılım daha da güçlenecek. Halkımızın yönetime katılımı ve süreçlere etkisi daha da artacak. Daha fazla çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim