• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

’Çözüm Masası’ Çözüm Üretiyor

’Çözüm Masası’ Çözüm Üretiyor
Ortahisar Belediyesi bünyesinde vatandaşların belediye ile ilgili her türlü sorununa çözüm üretmek amacıyla oluşturulan Çözüm Masası'na 2015 yılı...

Ortahisar Belediyesi bünyesinde vatandaşların belediye ile ilgili her türlü sorununa çözüm üretmek amacıyla oluşturulan Çözüm Masası'na 2015 yılı içinde 8 Bin 311 adet başvuru yapıldı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç belediye bünyesinde oluşturdukları çözüm masasıyla vatandaşların ihtiyaç duydukları zaman herhangi bir konuyla ilgili taleplerini telefonla ya da yazılı olarak bildirerek bu konularda bilgi ve cevap alabildiklerini söyledi. Vatandaşların belediye binasına gelmeden sorunlarına hızlı bir şekilde çözüm ürettiklerini bu şekilde hem zaman kaybını hem de belediye müdürlükleri önündeki yığılmaları önlediklerini belirten Başkan Genç, " Oluşturduğumuz çözüm masasıyla bu güne kadar vatandaşların birçok talebine cevap verdik ve çözüm ürettik. Vatandaşların her türlü talebi aynı anda online olarak bütün müdürlüklerin sistemine düşüyor. Çözüm Masası'na ulaştırılan başvurular ilgili müdürlüklere ulaştırılıp ivedilikle çözüme kavuşturuluyor. Vatandaşlarımız her konuda Çözüm Masası'na başvuru yapabiliyorlar. Yapılan her başvuruyu ilgili birimlerimiz titizlikle değerlendirerek cevap veriyor ve takip ediyor. Vatandaşlarımız Çözüm Masası'nın 444 65 89 numaralı telefonunu arayıp istedikleri konularda başvuru yapabilir veya bilgi isteyebilirler" dedi.

EN BÜYÜK TALEP 2 BİN 83 İLE FEN İŞLERİ OLDU

Çözüm Masası'nda 2 Bin 83 başvuruyla Fen İşleri Müdürlüğü ile ilgili talepler başı çekiyor. Zabıta Müdürlüğü ile ilgili başvurular 2 Bin 54 adetle ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü sırada ise Bin 508 adet başvuruyla İmar Müdürlüğü ile ilgili başvurular yer aldı. Çözüm Masası'na yapılan başvuruların 5 Bin 600 adedi ilgili müdürlükler tarafından işleme alınarak tamamlandı. Diğer müdürlüklere yapılan başvurular ise şu şekilde sıralandı: Destek Hizmetleri'ne 806, Sosyal İşler'e 715, Temizlik İşleri'ne 634, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ise 511 başvuru yapıldı.

Fen İşleri Müdürlüğü ile ilgili başvurular arasında ise yol bakımı, istinat duvarı ve yağmur suyu kanalı ile ilgili talepler en çok başvuru yapılan konular arasında yer aldı. Zabıta Müdürlüğü ile ilgili başvuralar arasında en çok sahipsiz hayvanlarla ilgili şikayetler ve işgaliye alanı kiralamak ile ilgili başvuralar ilk sırada yer aldı. İmar Müdürlüğü'ne yapılan başvuralar arasında yapı ruhsatlarının yenilenmesi, tadilat yapımı ile izin talepleri ve çizimli imar durumu ile ilgili talepler en çok başvuru yapılan konular oldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim