• BIST 9693.46
  • Altın 2508.992
  • Dolar 32.5787
  • Euro 34.7763
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Çorum’da Yeniyıl Tedbirleri

Çorum’da Yeniyıl Tedbirleri
Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından yılbaşı nedeniyle bir dizi tedbirler alındı.

Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından yılbaşı nedeniyle bir dizi tedbirler alındı.

Vali Vekili Adem Saçan konuşa ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, yeni yıla saatler kala yaya ve motorize ekiplerin halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı daha dikkatli ve duyarlı bulunacağını belirtti.

Yılbaşı nedeniyle yapılan eğlencelerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik tedbirlerinin üst düzeye çıkarıldığını dile getiren Vali Vekili Saçan, "Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşlarımızın huzur ve sükununu bozucu davranışların men edilebilmesi amacıyla yapılacak denetimler arttırılacak ve alınan önleme araması iznine istinaden, gerektiğinde şüpheli şahıs, otolar ve umuma açık yerlerde arama yapılacak, suç unsuruna rastlanılması durumunda gereği yapılacaktır. Olası terör eylemlerine karşı şüpheli çanta, paket, poşet vb. üzerinde yapılan denetim ve kontroller sıklaştırılacaktır. Vatandaşlarımızın yılbaşı nedeniyle yapacakları alış veriş esnasında ve gece boyunca huzur ve güven içinde yeni yıla girebilmeleri, vukuu bulabilecek her türlü olayın önlenmesi için tüm çabalar üst düzeyde gösterilecektir. Yılbaşı tatili süresince şehir içerisinde ve şehirlerarasında trafik yoğunluğu yaşanabileceğinden görevli ekip sayıları artırılacak şekilde görevlendirme yapılacaktır. Vatandaşlarımızın yeni yıla topluca girmek için toplandıkları meydanlarda yaşanabilecek ve basına da yansıyabilecek sarkıntılık, yankesicilik, kapkaç ve dolandırıcılık gibi olaylara karşı görevlilerimiz tarafından gerekli tedbirler alınacaktır. Yılbaşı nedeniyle, yukarıda belirtilen tedbirler doğrultusunda İlçe Emniyet Müdürlükleri/Amirliklerince kendi sorumluluk bölgelerinde gerekli emniyet ve trafik tedbirleri alınacaktır" dedi.

Saçan, vatandaşlardan sadece olay olduğunda değil, olay olmadan önce de şüphelendikleri durum ve şahıslarla ilgili olarak 155 Polis İmdat hattına şikayet ve ihbarda bulunmalarını istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim