• BIST 9466.97
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Çorum’da tarihi eser kaçakçılarına darbe

Çorum’da tarihi eser kaçakçılarına darbe
Çorum'da tarihi eser kaçakçılarına yönelik yapılan 4 ayrı operasyonda, 12'si altın toplam 295 parça tarihi eser ele geçirildi.

Çorum'da tarihi eser kaçakçılarına yönelik yapılan 4 ayrı operasyonda, 12'si altın toplam 295 parça tarihi eser ele geçirildi. Olaylarla ilgili 7 şüpheli gözaltına alındı.

Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, tarihi eser kaçakçılarına yönelik il genelinde 4 ayrı noktada operasyon düzenledi.

İlk operasyon, ellerindeki tarihi eserleri satmak için müşteri aradıkları öğrenilen M.D. ve Ü.Ş. isimli şahıslara yapıldı. KOM ekipleri, tarihi eser alıcısı olarak irtibata geçtikleri şüphelileri suçüstü yakaladı. Şüpheliler, toplam 273 parça eseri polise teslim etti. Ele geçirilen yağdanlık, bileklik, kabartmalı alınlık, bakır kâse, ok ucu, haç, kolye ucu, mühür, yüzük, cımbız, yaka iğnesi, kemer tokası, heykel, sikke ve çok sayıda metal objenin çeşitli dönemlere ait olduğu belirlendi.

ALTIN MEŞE PALAMUTLARI ELE GEÇİRİLDİ

Diğer operasyonda ise Ankara'dan Çorum'a yüklü miktarda tarihi eser getirecekleri öğrenilen A.Y. S.Ü. ve U.Y. isimli şahıslar takibe alındı. Şahısların içinde bulunduğu araç, kent girişinde durduruldu. U.Y.'nin cebindeki kutuda altın tarihi eser olduğunu söylemesi üzerine polis, eserleri muhafaza altına altı. Yapılan incelemede eserlerden 7'sinin altın meşe palamudu, 3'ünün küçük altın vazo ve 2'sinin de yine altın öküz başı şeklinde olduğu belirlendi.

OPERASYON OSMANCIK İLÇESİNE UZANDI

Ankara'dan Çorum'a tarihi eser getirdiği bilgisi alınan H.A.'nın aracında yapılan aramada ise 1 mühür, 2 sikke ve 1 demir obje ele geçirildi. H.A.'nın ifadesinde E.K. isimli şahsın tarihi eser kaçakçılığı yaptığı ve onun elinde de tarihi eser bulunduğunu söylemesi üzerine operasyon Osmancık ilçesine uzandı.

Osmancık ilçesine giden KOM ekipleri, E.K. isimli şahsı gözaltına aldı. E.K., elinde bulunan 6 adet toprak heykeli polis ekiplerine teslim etti. Operasyonlarda gözaltına alınan H.A., E.K., M.D., Ü.Ş., A.Y., S.Ü. ve U.Y. isimli şahıslar "Tarihi Eser Kaçakçılığı" suçundan Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. İfadesi alınan 7 kişinin serbest bırakıldığı bildirildi.

Çorum’da tarihi eser kaçakçılarına darbe

Çorum’da tarihi eser kaçakçılarına darbe

Çorum’da tarihi eser kaçakçılarına darbe

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim