• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Çorum’da “Osmanlı Hayatı Ve Harem” Konulu Konferans

Çorum’da “Osmanlı Hayatı Ve Harem” Konulu Konferans
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, dünya tarihinde Osmanlı kadar yanlış tanıtılan ve yanlış anlaşılan bir devlet olmadığını...

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, dünya tarihinde Osmanlı kadar yanlış tanıtılan ve yanlış anlaşılan bir devlet olmadığını söyledi.

Çorum İnsani Değerler Platformu ve Kerebi Gazi Derneği tarafından "Osmanlı Hayatı ve Harem" konulu konferans düzenlendi. Konferansı Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Hitit Üniversitesi Akademik Araştırmalar Derneği Başkanı Doç. Dr. Muammer Cengil, Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Halil İbrahim Aşgın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar izledi.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Osmanlı ve Osmanlı'nın yaşam tarzı ile ilgili anektodları paylaştı. Prof. Dr. Şimşirgil, batının 350 önce hayata geçirdiği proje birlikte sistemli bir şekilde Osmanlıyı karaladığına dikkat çekti.

Osmanlı kadar yanlış anlatılan, yanlış anlaşılan, hakarete uğrayan, iftiraya uğrayan başka bir devlet veya millet olmadığını dile getiren Şimşirgil, "Bunları yaşayan ikinci bir devlet daha yoktur. Selçuklular da bizim tarihimiz, Gazze de bizim tarihimizdir. Bizim üzerimize karabulutlar üşüşüyor. Bu millet son derece dürüst, namuslu, çalışkan, iyi ahlaklı, disiplinli ve en kötüsü galibiyete alışmıştı. Şimdi de kendimizi düşünüyorum ve çalışmamak, üretmemek ve en kötüsü mağlubiyete alıştık. Durum böyleyken bu Osmanlı ile paralel kalmamız mümkün değil" diye konuştu.

Osmanlı toplumu dini devlet, mülkü millet olarak değerlendiriyorlar diyen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, "Batılılar, Osmanlıyı ve İslamiyet'i yıkmak için hanedanı milletin gözünden düşürmenin yeterli olduğunu görüyorlar. Osmanlı'yı incelediğimde gördüm ki, "biz bir din biliriz, bir de padişah, bin yıl ömür versin yaratan Allah" felsefesini kendilerine ilke edinmişler. 1561 yılından itibaren Osmanlı ile ilgili özel kitaplar yazıyorlar. Osmanlıyı öven kitaplar yazıyorlar. Ancak padişahlarla ilgili içerisine birer iftira cümlesi atıyorlar. Bu bir projedir. Bu proje üzerinde 350-400 yıl çalışıyorlar" dedi.

Bir dizi yayınlanıyordu şimdi başka bir versiyonunun çıktığını dile getiren Şimşirgil, "İlk dizi çıktığında doğru bir tek karesi yok bu dizinin dedim. İftira atılıyordu. Ondan önce televizyonlara çıkmıyordum. O dizi yayınlanmaya başladıktan sonra karar verdim televizyonlara çıkmaya. 3.5 yıl sürdü o dizi. Bir film çektiler Fatih'in bütün şahsiyetini öldürdüler. Bir kitap yazdılar Yavuz Sultan Selim'in şahsiyetini öldürdüler. Dikkatli olmalıyız" dedi.

İftiraların yüzde 80'nin haremle ilgi olduğunu dile getiren Ahmet Şimşirgil, "Atılan iftiralara baktığınız zaman Osmanlı padişahları sanki haremden çıkamayan adamlar. Harem'den çıkamayan Kanunu Sultan Süleyman babasından ne kadar toprak devraldı oğluna ne kadar devretti. Tam 9 milyon metrekare toprak devretti. Bugünün 9 Türkiye'si büyüklüğünde. Hareminden çıkmayan adam 9 Türkiye büyüklüğünde toprak fethedebilir mi. En fazla iftiraya uğrayan şahıs Hürrem Sultan. Öğrenciler üniversiteye gitsin elinde kalem kağıtla Hürrem Sultan'ın yaptırdığı eserleri sayabilecek bir kişi çıkmaz. Biz bu iftiralara cevap veremezsek bize yazıklar olsun. Hürrem Sultan'ın Kudüs'te imarethanesi var. Hergün 400 kişiye yemek veriliyor. Onun kitabesini okuyamazlar. Hıristiyan ajanı gibi gösterdikleri kadının kitabesini okuyamıyorlar. Medeniyetimizi anlamak istiyorsak eserlerimize bakmalıyız. Süleymaniye'ye bakarsın Mimar Sinan'ın ve Sultan Süleyman'ı anlarsın. Selimiye'ye bakarsın Sultan Selim'i anlarsın" şeklinde konuştu.

Çorum’da “Osmanlı Hayatı Ve Harem” Konulu Konferans

Çorum’da “Osmanlı Hayatı Ve Harem” Konulu Konferans

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim