• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Çorum Şehidini Uğurladı

Çorum Şehidini Uğurladı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı GATA'da dün şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa...

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı GATA'da dün şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Karaman (26) Çorum'un Sungurlu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

GATA'da düzenlenen törenin ardından şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Karaman'ın cenazesi karayolu ile memleketi Sungurlu ilçesine getirildi. Baktat Tesisleri'nde karşılanan Şehidin naaşı, uzun araç konvoyu eşliğinde Sungurlu Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Şehidin naaşı yakınlarından helallik alınması için daha sonra Hacettepe Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesinde bulunan baba ocağına götürüldü. Şehit babası Ömer, anne Semahat ve kardeşleri Gülsüm Zeynep, Hasan ve Tuğba Karaman'a zaman zaman sağlık ekipleri müdahale etti. Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ve diğer protokol üyeleri burada şehit ailesine başsağlığı diledi.

Şehidin naaşı daha sonra törenin yapılacağı Atatürk Meydanı'na götürüldü. Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Karaman'ın cenazesi araçtan indirilerek tören alanına getirildi. Buradaki cenaze törenine TBMM İdare amiri ve AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Tufan Köse, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehidin ailesi ve yakınları ile binlerce vatandaş katıldı.

Şehit annesi, babası, ağabeyi ve ablaları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Anne Semahat Karaman oğlunun tabutunun yanında, "Mustafam yavrum beni bırakıp gitme yavrum. Beni bırakıp nerelere gidiyorsun yavrum. Sen bana hiç dayanamazdın yavrum" diyerek gözyaşı döktü. Uzman Çavuş olan ağabey Hasan Karaman ise aile bireylerini sakinleştirmeye çalıştı.

Şehit Mustafa Karaman için ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Namaz sonrasında şehidin cenazesini askerler tarafından omuzlarda taşındı. Şehidin cenazesi daha sonra Sungurlu İlçe Şehitliği'nde toprağa verildi.

Çorum Şehidini Uğurladı

Çorum Şehidini Uğurladı

Çorum Şehidini Uğurladı

Çorum Şehidini Uğurladı

Çorum Şehidini Uğurladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim