• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün OKA projesi kabul edildi

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün OKA projesi kabul edildi
Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Eğitici Eğitimi Projesi, Orta Karadeniz Kalkınma...

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Eğitici Eğitimi Projesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) teknik destek programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

Proje hakkında bir açıklama yapan Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, "Günümüz eğitim sisteminde öğrencilerin, üreten, ekonomik ve sosyal gelişmelere katkı sağlayan, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Çağın gereklilikleri ve teknolojideki gelişmelerle birlikte düşünen, sorgulayan, araştıran ve buluş yapabilen öğrencilere olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Bu nedenle öğrencilerin Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik derslerinde öğrendikleri bilgileri bir bütünün parçaları olarak görmelerini sağlayan STEM dünyada birçok ülke tarafından öğretim programlarına dahil edilmektedir. STEM eğitimi, teorik bilginin uygulamaya, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürülmesini amaçlamaktadır. Yazılım ve kodlama başta olmak üzere bu yeni eğitim programını il geneline yaygınlaştırmak için tüm öğretmenlerimizi STEM hakkında bilgilendirmek istiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak güncel gelişmelere yönelik projeler hazırlamaktayız. OKA Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında sunduğumuz Robotik ve Mekatronik Sanayi Atölyeleri ön fizibilite raporunu tamamlamış bulunmaktayız. Bu rapor kapsamında BİLSEM'e yeni bir bina yapacağız. Yine OKA Güdümlü Proje Desteği ile BİLSEM bünyemizde Robotik ve Mekatronik Sanayi Atölyeleri kuracağız. Bu projemizin ön hazırlık toplantısını 27 Temmuz günü gerçekleştireceğiz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Büyük, "STEM eğitici eğitimi isteğe bağlı olarak Fen Bilimleri, Matematik, Bilgisayar, Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri başta olmak üzere 24'er kişilik iki grup halinde toplam 48 öğretmenimize verilecektir. Eğitimler 40 + 40 toplam 80 saat olarak gerçekleşecek olup bu eğitimi alan öğretmenlerimiz de il genelinde öğretmen ve öğrencilerimize STEM eğitimlerini verecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim