• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Çorum Belediyesi’nden Şehir İçi Trafiğine Çözüm

Çorum Belediyesi’nden Şehir İçi Trafiğine Çözüm
Çorum Belediyesi, şehir içi trafik sorununu çözecek bir çalışma başlattı.

Çorum Belediyesi, şehir içi trafik sorununu çözecek bir çalışma başlattı.

Yalova Üniversitesi ile birlikte hazırlanan projenin hayata geçmesiyle birlikte şehir içi trafiği de nefes alacak. Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, hazırladıkları proje hakkında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve başkan yardımcılarına sunum yaptı.

Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan hazırladıkları raporda Çorum'un trafik sirkülasyonunun güncellenmesi ve geometrik düzenlemelere yönelik çalışmalar için şehrin ana arter niteliğindeki yollarda koridor analizleri ve 56 kavşakta trafik sayımları yaptıklarını söyledi.

Şehir genelinde yayalaştırılacak alanları incelediklerini ve şehrin imar planlarının incelenerek yerinde yapılan gözlemler sonucunda büyüme istikametini araştırdıklarının altını çizen Bozdoğan, " Yaptığımız çalışmalar sonucu birden fazla alternatif trafik sirkülasyonu çalışmalarını tamamladık." diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, Çorum Belediyesi'nin şehir içi trafik düzenleme çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yeni yollar, akıllı trafik sistemleri, trafik işaretlemeleri, trafik kontrol merkezi, görme engelliler için sesli ikaz sistemi çalışmalarını hizmete sunduklarını belirten Başkan Külcü, "Şehir içi trafik sorununa köklü çözüm bulmak için 2015 yılında Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği ile protokol imzaladık. Bu çalışmanın birinci aşaması olan Kentiçi ulaşım ve trafik düzenleme projesi hazırlandı. Hazırlanan projenin uygulamasına bu yıl başlanacak. Bunun devamında ikinci aşamada Toplu Taşıma Rehabilitasyonu ve üçüncü ve son aşamada da şehrin nazım imar planı hazırlanması ile Ulaşım Master Planı yapılacak" dedi.

Başkan Külcü, şehir nüfusunun her geçen gün arttığına dikkat çekerek "Şehir içi ulaşımını rahatlatmak için trafikte makro çözümler planlıyoruz. Hedefimiz ulaşımla ilgili yaptığımız projeler tamamlandığında şehrin ulaşım sıkıntısının kalmamasıdır. Bizlere bu konuda destek veren Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Yavuz Delice'ye teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sunum toplantısında Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir, Turhan Candan, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Lütfullah Şirin ve Ulaşım Mühendisi Süreyya Özyağcı da hazır bulundu.

Çorum Belediyesi’nden Şehir İçi Trafiğine Çözüm

Çorum Belediyesi’nden Şehir İçi Trafiğine Çözüm

Çorum Belediyesi’nden Şehir İçi Trafiğine Çözüm

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim