• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

'Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi başarı ile yürüyor'

'Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi başarı ile yürüyor'
Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Erzurum, Artvin ve Bayburtlu çiftçilere 1,5 milyon TL'lik ekipman desteği sağlandığını bildirildi.

Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Erzurum, Artvin ve Bayburtlu çiftçilere 1,5 milyon TL'lik ekipman desteği sağlandığını bildirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Erzurum İl Müdürü Osman Akar, söz konusu projenin 2019'a kadar devam edeceğini söyledi.

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın (JICA) finanse ettiği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında bölgedeki köylerde yaşayan çiftçilere yönelik gelir getirici faaliyet uygulamaları başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Erzurum İl Müdürü Osman Akar, proje kapsamındaki köylerde çiftçilere yönelik eğitim kurslarının düzenlendiğini ifade etti. Akar, Erzurum, Artvin ve Bayburt'ta yer alan 13 mikrohavzada yaklaşık 450 bin hektarlık alanda projenin yürütüldüğünü dile getirdi. Erzurum'da 7, Artvin'de 4 ve Bayburt'ta 2 mikrohavzada sürdürülen çalışmaların olumlu sonuç verdiğini kaydetti. Erzurum'da proje kapsamında toplamda 1,5 buçuk milyon TL değerinde mibzer, seyyar süt sağım makinesi, fidan çukur açma makinesi ve sıvat gibi malı alımı yapıldığını belirten Akar, "Erzurum, Artvin ve Bayburt illerini kapsayan proje kapsamında çiftçi, ve besicilerimize her türlü teknik desteği verdik. Proje başarı ile yürütülmekte. 2019 yılına kadar devam edecek olan söz konusu projenin hedefine ulaşacağına inanıyoruz. Bu amaçla havzadaki çiftçilerimize eğitimler düzenledik." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Akar ayrıca son 4 yıl da Erzurum'da yaklaşık 20 bin çiftçinin müracaatını dikkate alarak Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının bir yıl süre ile ertelenmesi için işlem yapıldığını da kaydetti. Akar, yine son 7 yılda Tarım Sigortası (TARSİM) kapsamında 37 bin 524 hayvanın ve 68 bin 574 dekar alandaki bitkisel ürünlerin sigortalandığını hatırlatarak, üreticilere 7 milyon 828 bin lira tazminat ödendiğini de sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim