• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Çorluspor 1947 İçin Destek Toplantısı

Çorluspor 1947 İçin Destek Toplantısı
Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç öncülüğünde Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) yer alan Çorluspor 1947 Kulübü'nün yeni yönetimini birlik ve beraberlik içerisinde...

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç öncülüğünde Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) yer alan Çorluspor 1947 Kulübü'nün yeni yönetimini birlik ve beraberlik içerisinde oluşturmak için toplantı düzenlendi. Toplantıdan Çorlu'da yer alan tüm futbol kulüplerinden temsilcilerinden oluşacak yeni ve geniş bir yönetim kurulması kararı çıktı.

Çorlu Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen programda konuşan ve toplantının amacını aktaran Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, "Bu toplantının amacı, geldiğimizden beri bölgesel amatör ligde takımlarımız mücadele ediyor. Çorlu'da bir sürü kulübümüz var bu kulüplerimiz dağınık bir şekilde kendi çapında hizmet veriyor, sporcu yetiştiriyor. İlk sene geldiğimizde gördüğümüz Çorlu Gençlerbirliği ve Çorluspor 1947 takımlarının mücadelesi vardı. Sonrasında bu sene Çorluspor 1947 ilk defa bölgesel ligde mücadelede bulundu. Altta yine Çorlu Gençlerbirliğispor ve Çorlu Kültürspor mücadele etti. Çorluspor, Korespor gibi takımlarımız mücadele veriyor. Çorluspor da Korespor da şampiyon olarak bir üst lige çıktılar" dedi.

"Çorlu'da aslında her şey var ve biz bir araya gelelim istedik" diyen Kaymakam Levent Kılıç, şunları söyledi:

"Bir karar alalım amacıyla buraya toplandık. Takım adının hiçbir önemi yok. Bizim için önemli olan en üstteki takım kimse diğer takımlar onun alt yapısı olsun onun yönetimleri devam etsin. Altta bulunan takımlar da üstte bulunan takımın yönetiminde yer alsın diye bir toplantı yaptık. O toplantı neticesinde kulüp başkanı arkadaşlar, herkes olumlu karar verdi. Kültürspor dışında diğer takımların tamamı bu görüşümüze tamam dediler. Yani yeni bir yapılanma yapacağız. En üstte şu anda Çorluspor 1947 var ve yönetim kurulu yeniden oluşturulacak sayıya karar verilecek ve neticede diğer takımlar bırakılmayacak ve alt yapı gibi değerlendirilecek. Çorlu Fenerspor/un akademi ligine katılma isteği var. Bölgesel Amatör Lig'deki takımımız düştüğü zaman, diğer takımımız çıktığı zaman Çorlu olarak hep beraber en üstteki takımımız hangisi ise ona destek verelim şeklinde yapılanmaya gidelim istiyoruz. Bunu da kamuoyuyla ve insanlarla paylaşalım istiyoruz. Belki geçmişten gelen spordan soğuma veya uzaklaşma anlamında sonuçlar ortaya çıkmış olabilir."

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ayrıca, "Çorlu büyüyor ve gelişiyor ama spor anlamında bu dağınıklığa bir son vermek, kendi içindeki rekabete son vermek, ekonomiyi daha iyi kullanmak ve kendi içindeki sporcularına şans vermek adına böyle bir yapılanma yapalım istedik. Belediye başkanımız, Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız destek veriyor. Siyasi partilerin ilçe başkanları tamam dediler. Bununla ilgili de önümüzdeki hafta yemek programı düzenleyeceğiz. Milletvekilleri bu işe sıcak bakıyorlar, katılacaklar. Öyle bir yapılanmaya gideceğiz. Bu süreçte kaymakamlık olarak birleştirici rol üstlenelim istedik. Bu nedenle katılan kulüplere teşekkür ediyorum. Ne gerekiyorsa hep beraber yapalım istiyoruz. Önemli olan bu fikirde birleşmek. Belediyenin koordinatör olarak yönetimde bir temsilcisi olabilir. Herkes kendi çapında bir şeyler yapabilirler" şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Çorluspor 1947 Kulüp Başkanı Umut Güngör ise, "Çorluspor 1947'nin geçtiğimiz sezon başkanıyım. Bu sene de görevimin başındayım ve amacımız Çorlu'yu profesyonel lige çıkartmak. Bizim şanssızlığımız, en zor ligdeyiz. BAL kısa süre önce kurulan adı amatör olan ama profesyonel manada para harcanan pahalı bir lig. Amatör olduğu için mukavele konusunda bağlayıcı hiçbir şey yok. Tamamen amatör ruhla hareket ediliyor. Ekonomi ile beraber her bir futbolcu ciddi şekilde konuşuyor. Biz ilk senemizde sevabıyla, günahıyla temsil ettik. Tekrar BAL'dayız" dedi.

Çorlu Gençlerbirliğispor Kulübü Başkanı Murat Yılmaz da, toplantıda yaptığı konuşmada artık kulüp başkanlığı yapmayacağını belirterek, şunları söyledi:

"6 yıldır Çorlu Gençlerbirliğispor'un kulüp başkanıyım bundan önce de Çorluspor 1947 adını alan Çorlu Sanayispor'un başkanlığını 7 yıl boyunca yaptım. 13 yıldır spor kulübü başkanıyım gençliğimi, buraya verdim. Ancak bundan sonra kulüp başkanlığı yapmayacağım, kendime ve aileme bu konuda söz verdim. Bu işte çok yıprandım. Hem bütçe olarak hem zaman olarak yıprandım."

Bir proje varsa bu projeye destek olmak istediğini de dile getiren Yılmaz: "Futbol konusunda, amatör futbolu da iyi biliyorum. Amatör futbolcuyu da iyi tanıyorum ve kısıtlı bütçelerle de buradan şampiyon çıkacağına inanıyorum. Kısıtlı bütçelerle bu işi başardık. Çorlu'nun hedefinin şampiyonluk olması lazım. Bunu başaracak güç de var, seyirci de var. Birlik ve beraberlik olursa neden olmasın. Çorlu'daki futbol savaşı artık bitsin" dedi.

Toplantıya katılan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün ise, "Amatörün amacı yerel sporcuları yetiştirmektir. Bu dönem çıkmazsın bir dahaki dönem çıkarsın amaç buradaki çocukları yetiştirmek olmalı. Bu da nasıl olur. Sizler bu işi biliyorsunuz. Burada dünya kadar para harcandı. Bu işin içine işi bilenler girerse az parayla iyi oyuncular alınır. Bu işi bildiğiniz için kim daha iyi yapar bilirsiniz. Burada siz de olursanız hem sizin takımlarınız yürür hem Çorluspor 1947 yürür" ifadelerini kullandı.

Çorluspor 1947 İçin Destek Toplantısı

Çorluspor 1947 İçin Destek Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim