• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Çorlu MYO Mercedes-benz Uygulamalı Eğitim Anlaşması Genişletildi

Çorlu MYO Mercedes-benz Uygulamalı Eğitim Anlaşması Genişletildi
Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Mercedes-BENZ Türk A.Ş. firması arasında daha önce yapılan Oto Boya ve Karoseri programı öğrencilerini...

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Mercedes-BENZ Türk A.Ş. firması arasında daha önce yapılan Oto Boya ve Karoseri programı öğrencilerini kapsayan tam uygulamalı eğitim modeli, Makine ve Otomotiv Teknolojileri programlarını da kapsayacak şekilde genişletildi.

Yapılan imza törenine Mercedes-BENZ Türk A.Ş. İnsan Kaynakları Eğitim ve Temin Müdürü Mehmet Emin Güney, İnsan Kaynakları Stajyer Temin Sorumlusu Sadık Günbatar, Üretim Mühendisi Bahadır Soydan, Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Gümüş, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gürkan Mutlu ile Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Abdurrahim Önen katıldı. İmza töreninde anlaşma ile yetiştirilen öğrencilerin teorik ve pratik bilgi ve becerilerinin geliştiği ve ara eleman ihtiyacında büyük bir boşluğun bu sayede doldurulduğu kaydedildi.

Anlaşmayla ilgili bilgi veren Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Gümüş, bugüne kadar ilgili programdan yaklaşık 90 öğrencilerinin firmanın eğitim laboratuvarlarında uygulamalı eğitim aldığını hatırlattı. Doç. Dr. Gümüş, "Bu öğrencilerimizin büyük bir bölümü, ilgili firmada tam zamanlı olarak çalışma imkanı bulmuşlardır. Öğrenciler öğrenimleri süresince, uygulamalı eğitimlerini ilgili firmada yaparken, sigortalı ve maaşlı olarak eğitimlerini tamamlamışlar, mezun olduktan sonra da bu firmada iş imkanı bulmuşlardır. Bu proje daha öncede Türkiye Personel Yönetim Derneği (PERYÖN) tarafından verilen, "PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri"nin "Oto Boyacı Yetiştirme Modeli" projesi olarak, 22 proje arasından seçilerek 2011 yılında birincilik ödülünü almıştı" dedi.

ÇORLU MYO ATÖLYESİNE BÜYÜK DESTEK

Doç. Dr. Tuncay Gümüş, tam uygulamalı eğitim modeli adı altında genişletilen ikili protokol imza töreninde, Mercedes-BENZ Türk A.Ş. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Oto Boya ve Karoseri, Otomotiv Teknolojisi ve Elektronik Teknolojisi programları atölyelerine birçok makine-teçhizatı hibe ettiğini bildirdi. Doç. Dr. Tuncay Gümüş, "Mercedes-BENZ Türk A.Ş. firması, yönetici ve çalışanlarına yapılan bu ikili anlaşmalar ve makine-teçhizat hibesi nedeniyle eğitim ve öğretime verdikleri yüzde yüz destekten dolayı teşekkür ediyor, iş birliğimizin süreceği inancını taşıyor ve bu tip üniversite sanayi işbirliklerinin diğer firmalara da örnek olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çorlu MYO Mercedes-benz Uygulamalı Eğitim Anlaşması Genişletildi

Çorlu MYO Mercedes-benz Uygulamalı Eğitim Anlaşması Genişletildi

Çorlu MYO Mercedes-benz Uygulamalı Eğitim Anlaşması Genişletildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim