• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Çorlu Mühendislik Fakültesi’nden mezuniyet töreni

Çorlu Mühendislik Fakültesi’nden mezuniyet töreni
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi tarafından mezuniyet töreni düzenlendi.

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi tarafından mezuniyet töreni düzenlendi. Fakülte bahçesindeki törene mezun öğrenciler, aileleri ve protokol üyeleri katıldı. Derece elde eden öğrencilere ödüllerinin verildiği törende mezun öğrencilere diplomaları verildi.

Mezuniyet töreninde konuşan Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Çocuklarımızın 4 yıllık üniversite hayatını, mühendislik diplomasıyla taçlandıracağız. Bizler, burada bu coşkuyu sizlerle yaşamaktan son derece mutlu ve gururluyuz" dedi.

"Çorlu Mühendislik Fakültesi mezunu olmak ayrıcalıktır"

1993 yılında öğrencilerine kapılarını açan Çorlu Mühendislik Fakültesi'nin 2006 yılında Namık Kemal Üniversitesinin kurulmasıyla hızla büyümeye başladığını kaydeden Dekan Tecer, "Bugün tam 8 mühendislik alanında, 4 bine yakın öğrencimizi yaklaşık 100 öğretim üyemiz ile sektörün ihtiyaçlarını bilen, donanımlı birer mühendis olarak yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Ülke ekonomisinin en dinamik bölgesi olan Trakya'nın kalbinde bulunan Çorlu Mühendislik Fakültesi mezunu olmak bir ayrıcalıktır. Çünkü bu bölge sanayisiyle mühendislik eğitimi için tıpkı bir uygulama merkezi niteliğindedir. Yüzlerce nitelikli mühendis yetiştirmiş Çorlu Mühendislik Fakültesinin tüm akademik ve idari kadrosu olarak; bu gün de, çiçeği burnunda genç mühendislerimize diplomalarını verecek olmanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz" diye konuştu.

"Pes etmediniz, azmettiniz ve başardınız"

Konuşmasının bir bölümünde mezun öğrencilere seslenen Tecer, "Yaklaşık 4 yıl önce, güzel yurdumun aydınlık yarınları olma isteği, arzusu ve kararıyla Çorlu Mühendislik Fakültesini tercih edip gelen siz sevgili genç mühendisler, bugün sizin kıvanç, gurur ve mutlu gününüzdür. Acısıyla, tatlısıyla, koca bir üniversite hayatını bugün bitiriyorsunuz. Bu süre içerisinde, azminizle, sabrınızla, zekânızla çalışıp, çaba sarf ettiniz ve bugün hak etmiş olduğunuz mühendislik unvanı alacaksınız. Bazen sıkıldığınız, yorulduğunuz, zorlandığınız ama yılmadınız, pes etmediniz. İstediniz, azmettiniz ve işte başardınız. Hepinizi burada olan bizler yürekten tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Emekleriniz için teşekkür ediyorum"

Konuşmasında mesai arkadaşlarına okulun akademik personeline hitaben de açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, "Burada diplomasını almak üzere bulunan genç mühendislerimize 4 yıl boyunca emek verdiniz, sabırla bilgi, deneyim ve tecrübenizi akademik düzeyde aktardınız. Bugünkü bu başarı tablosunda sizlerin emeği, katkısı ve desteği her türlü takdire şayandır. Üniversitem, kurumum ve şahsım adına, öğrencilerim ve onların anne- babaları adına herkesin huzurunda sizleri saygıyla selamlıyorum. Emekleriniz için teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun" dedi.

"Bu mutlu tablonun herkese nasip olmasını diliyorum"

Öğrencilerin velilerine ve mezuniyet törenine gelen yakınlarına da seslenen Tecer, "Saygı değer anne babalar, hanımefendiler ve beyefendiler, Bugünkü bu iftihar tablosunun emektar velileri. Yıllar yılı sevginizle can suyu verdiğiniz evlatlarınızın taze bir fidan gibi topraktan başını uzatmasını sabırla beklediniz. Şartlar bu taze fidanları yalpalatırken, boy atabilmeleri için dua ettiniz. 5 yıl, 10 yıl, 20 yıl her şartta ve zor dönemlerde başarıyla ayakta duruşlarını gururla izlediniz. Şimdi de işte yanı başınızda ve buradalar. Onlar sizin prens ve prensesleriniz, öyle değil mi? Birbirlerini gölgelemeden bir arada durabilen binlerce yaprak gibi, kendi tohumlarını ekebilen doğa gibi, hür, bağımsız, tarafsız, enerjik ve nitelikli, vatan millet sevdalısı genç mühendislerimiz. Mezuniyet kıyafetlerinin içerisinde, cübbelerinin içerisinde nasıl da sabırsız ve heyecanlılar. Onlara bakarken, hepinizin içini saran mutluluk ve kıpırtıyı, kalbinizdeki heyecan ve gözlerinizdeki o büyük gururu anlatmaya kelimeler yetmez. Birazdan, her birinizin oğlunun ve kızının ismi okunacak mühendislik diploması verilecek. İşte o an yaşayacağınız mutluluğun da tarifi yok bunu biliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bu süreçte sizler belki herkesten çok yoruldunuz, maddi manevi zorluklar yaşadınız ama her türlü desteği de esirgemediniz. Çocuklarınızın başarılı olması için, onlardan uzak ama onları bir an bile aklınızdan çıkarmadan ne gerekiyorsa yaptınız. Sizlerin emeği de hakkı da ödenmez. Bunu biliyoruz. Ve hiç endişeniz olmasın ki, biraz sonra bu kürsüden ismi okunarak mühendislik diploması alan çocuklarınız da biliyor. Ödeyebilir misiniz haklarını? Bu mutlu tablonun her anne - babaya, abi - kardeş ve yakınlara nasip olmasını yürekten diliyorum" diye konuştu.

"Vizyonunuz ve ufkunuz olmalı"

Konuşmasının son bölümünde yine genç mühendislere seslenen Lokman Hakan Tecer; "Birazdan azmin, çalışmanın ve sabrın sonunda elde ettiğiniz başarının tadına varacaksınız ve mühendislik unvanını alacaksınız. Sizi bekleyen yeni bir hayata kanat çırpacaksınız. Ama unutmayın, her bitiş yeni bir başlangıçtır. İlk olarak meslek hayatınıza başlayacaksınız. Toplumsal hayata şimdi bir mühendis olarak katılacaksınız. Burada aldığınız bilgi ve birikimle de kişisel kariyerinize devam edeceksiniz. Hayattaki beklentileriniz, kariyer planlarınız ve daha birçok şey, yeni bir başlangıç olacak sizler için.

Fakat unutmayın, durursanız durduğunuz yerde duramazsınız, birikimlerinizi koruyamazsınız. Bundan sonraki hayatınızda bir stratejik planınız olmalı. Neredeyim ve nerede olmak istiyorum diye sormalısınız. Sizi belirleyeceğiniz hedefe taşıyabilecek çabanız olmalı. Tüm bunları yaparken ilkeleriniz, olmalı, geleceğe dair vizyonunuz ve ufkunuz olmalı. Azim ve kararlılıkla, ülkenin ve dünyanın değişimini iyi okuyarak bu ülkeye hizmet etmek için çok çalışmalısınız" şeklinde konuştu.

"Ülkemizde yönetim biçimi değişti"

Dünyada ve ülkemizde ezber bozan gelişmeler yaşanıyor diyen Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, "Ülkemizde yönetim biçimi değişti. Ciddi bir uluslararası kuruluşun 2030 projeksiyonuna göre Türkiye, yaklaşık 3 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğe ulaşacak. Bu büyüklükteki bir ekonomiyle dünyanın 9 ila 12. büyük ekonomisi arasında yer alacağı tahmin ediliyor. Bunun anlamı, nitelikli, kendine değer katan herkesin bu ekonomik büyümede yer alabilmesi demektir. Yenidünyada dünyanın siyasi ve ekonomik ağırlık merkezi değişiyor. Batıdan doğuya doğru bir kayma var. Atlantik boşa çıktı, Pasifik yükseliyor. Ticaret yolları değişiyor. Çin, Hindistan, Türki Cumhuriyetleri, Rusya yani doğu bloğu yeni dünyada başka bir denge kuruyor. İpek yolu, enerji taşıma hatları bu bloğun hakimiyetine giriyor. Sizler genç mühendislersiniz, teknik insanlarsınız, bu denklem, bu düzen sizler olmadan kurulamaz, kurulmamalı. Tüm bu gelişmeleri iyi okumanız, analiz etmeniz ve ben de varım demeniz gerekiyor" dedi.

"15 Temmuz nasıl ihanetle başladıysa büyük bir kahramanlıkla bertaraf edildi"

Unutmayın ki, bu topraklarda çağ kapatıp çağ açan medeniyetler kurmuş bir milletin torunlarıyız diyen Prof. Dr. Tecer, "Bizler de tarihimizden güç alarak Atatürk'ün gösterdiği ilkeler doğrultusunda bilimde, fende ve toplumsal hayatta muasır medeniyetlerin üzerine çıkmalıyız. Dün olduğu gibi bugün de bu topraklarda içeriden ve dışarıdan, yerel ve küresel her türlü ihanet, entrika ve oyun içerisinde olan mihraklar bulunmuştur ve bundan sonra da bulunacaktır. 15 Temmuz ihaneti bunun en yakın örneğidir. 15 Temmuz nasıl büyük bir ihanetle başladıysa, o derece büyük bir kahramanlıkla bu kalkışma bertaraf edilmiştir" diye konuştu.

"Türkiye kendi haline bırakılacak bir ülke değildir"

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, "Türkiye kendi haline bırakılacak bir ülke değildir, hiç de olmamıştır. Türkiye'nin bağımsızlığını istemeyen güçlerin baskı ve oyunları artarak devam ediyor. Sizlerin bu oyun ve entrikaları ilminizle, bilginizle, kişisel donanımınızla, inanç ve ferasetinizle boşa çıkarabilecek bir nesil olmak gibi bir sorunluluğunuz var ve bulunmaktadır. Bu ülkenin ilerleyişini durdurmaya, istikbalini karartmaya yönelik bu oyunları zifiri karanlıkta dahi fark edecek kadar gözü keskin, bir o kadar strateji ve taktik sahibi bir nesil olmalısınız. Bu günden sonra ve yarından tezi yok, sizden beklenen; zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuuruyla, benim olmadığım yerde kimse yoktur duygusuyla büyük, güçlü, müreffeh Türkiye ülküsünü sahiplenmeniz ve omuzlarınızda taşımanızdır. Bu büyük ülkü doğrultusunda; Mühendislik unvanınızı ve yetkilerinizi aydınlık gelecekler kurmak için, dürüst, vicdanlı ve nitelikli projelerde kullanacağınıza inanıyoruz ve güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi yürekten tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"Kapımızı çalmanızı bekliyor olacağız"

Yüzünü güneşe çeviren Trakya'nın ayçiçekleri gibi, yüzünüz güneşe, yolunuz aydınlıklara açık olsun diyen Tecer, "Mühendislik unvanınız hayırlı ve uğurlu olsun. Bu bir veda değildir. Hani bir ders arası kapımızı çalıp odamıza giriyordunuz ya, bundan sonra da ne zaman arzu ederseniz, ne zaman ihtiyaç duyarsanız, tıpkı o bir ders arasında olduğu gibi kapımızı çalmanızı bekliyor olacağız. Yolunuz, bahtınız açık olsun" dedi.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer'in konuşmasının ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ve Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç da birer konuşma yaparak hem genç mühendisleri hem de ailelerini kutladılar.

Konuşmaların ardından ilk olarak yıl içerisinde düzenlenen spor müsabakalarında derece elde eden sporcu öğrencilere ödülleri, başarılı öğrencilere belgeleri ve mezunlara da diplomaları mezuniyet törenine katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

Çorlu Mühendislik Fakültesi’nden mezuniyet töreni

Çorlu Mühendislik Fakültesi’nden mezuniyet töreni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim