• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Çömlekçi Kentsel Dönüşümde Gaza Basıldı

Çömlekçi Kentsel Dönüşümde Gaza Basıldı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilmekte olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde birinci...

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilmekte olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde birinci etap kentsel dönüşüm alanında kamulaştırılan binaların yıkım çalışmalarına devam edilirken, ikinci etap kentsel dönüşüm alanı için hak sahipleriyle görüşmelere 15 Şubat'tan itibaren başlanacak.

Konuyla ilgili olarak bilgiler veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi kentsel dönüşümün Trabzon için dev bir yatırım olduğunu hatırlattı. Bölgede etap etap gerçekleştirilmekte olan çalışmalarla Trabzon'un çehresinin değiştirileceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında şimdiye kadar 95 binanın yıkımın tamamlandığını söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu, "Birinci etap dönüşüm alanının Esentepe Mahallesi'nde kalan kısmında yıkımlarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. Kamulaştırmaların ve buradaki yıkımların tamamlanmasıyla uygulama projesinin inşasına başlanacak. İkinci etap dönüşüm alanında değer tespit çalışmaları gerçekleştirildi ve buna binaen hak sahipleri ile bir araya gelinerek bilgilendirme yapıldı. Arkadaşlarımız ve TOKİ yetkilileri hak sahiplerinin tüm sorularını ayrıntılı şekilde yanıtladı. Sürecin uzamaması için, güzel şehrimizin ve hak sahiplerimiz için burada yeni bir yöntem uyguluyoruz. Mahkemelerin birinci etap kentsel dönüşüm alanı için belirlediği değerleri revize ederek ikinci etap dönüşüm alanındaki hak sahiplerine sunmuş olacağız. 15 Şubat'tan itibaren bu görüşmelere başlayacağız. Bu yöntemle çok daha hızlı bir şekilde sonuç alacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin etap etap gerçekleştirilecek olan bir yatırım olduğunu belirten Gümrükçüoğlu "Bu proje kapsamında yıkılacak olan toplam bina sayısı 910'dur. Bu projenin toplam maliyeti 500 milyon TL'nin üzerindedir. Trabzon'un merkezinde büyük bir alan dönüşüme tabi tutulmaktadır. Şehrimizi dünyanın en yaşanılabilir şehirlerinden biri yapmak için azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim