• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Çömlekçi İkinci Etap Kentsel Dönüşüm Alanında İlk Anlaşmalar Gerçekleştirildi

Çömlekçi İkinci Etap Kentsel Dönüşüm Alanında İlk Anlaşmalar Gerçekleştirildi
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Çömlekçi kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, kamulaştırma...

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Çömlekçi kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, kamulaştırma işlemleri için hak sahipleriyle görüşmelere başlanılan Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanında ilk imzalar atıldı.

Etapta bugüne kadar 10 hak sahibi ile anlaşma sağlandı.

Yapılan görüşmeler neticesinde ilk olarak Ömer Kara isimli vatandaşın binası kamulaştırıldı. Hak sahibi olarak uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kara, "Devletimize, belediyemize duacıyız. Bizleri mahkemede kapısında uğraştırmadılar. Hakkımız olan fiyatı bizlere sundular, hiç düşünmeden kabul ettim, imzaları attık. Hayırlı uğurlu olsun.

Ben bu mahallenin çocuğuyum ancak Çömlekçimiz çarpık yapılaşma kurbanı oldu. Devletimiz burayı en güzel şekilde şehrimize kazandırmak için uğraş veriyor. Yapılan çalışmalardan çok memnunuz. Devlet bizim mahallemizi, şehrimizi temizlemek için bizden yerlerimizi satın alıyor. Bu güzel uygulamalara emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

HAK SAHİPLERİ İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Çömlekçi'de sürdürülen çalışmalarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanında hak sahipleriyle görüşmelere 15 Şubat'tan itibaren başlandığını ifade ederek, "Çömlekçi'de ikinci etaptayız. TOKİ burada büyük bir özveriye imza attı. Bunun için TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turan'a Trabzon adına teşekkür ediyoruz. Birinci etapta mahkeme süreçlerinin çok uzaması nedeniyle, ikinci etaptaki hak sahiplerine birinci etapta mahkemelerin belirlediği kıymetlere eşdeğer kıymetler sunuluyor. Bağımsız değerlendirme şirketi tarafından birinci etap fiyatları mukayese edilerek değerlendirmeler neticesinde ikinci etaptaki hak sahiplerine kıymetleri takdim ediliyor. Mahkeme süreçleri yaşanmadan kamulaştırmaların tamamlanması isteniyor. Bölgedeki hak sahipleri kendilerine sunulan bu çözümü lütfen kullansınlar. Yoksa "Çömlekçi'de birinci etap tamamlandı, gerisi öyle dursun" sonucu ortaya çıkar. Bu durumda en büyük zararı oradaki hak sahiplerimiz görmüş olur. Şunu sevinerek söyleyeyim ki; 2 Etap kamulaştırmalarına halkımız ilgi gösteriyor" dedi.

Çömlekçi'de verilen fiyatların mahkemenin daha önce 1. Etapta verdiği rakamlar göz önüne alınarak belirlendiğini dile getiren Gümrükçüoğlu, "Çömlekçi 1. Etabında fiyatlarını mahkeme belirlemişti, Pazarkapı'nın fiyatlarını da mahkeme belirlemişti. Çömlekçi'nin 2. Etabında da hak sahiplerine 1, Etap'ta mahkemenin vermiş olduğu fiyatlar kriter alınarak ödeme yapılacak. Yani her iki bölgede de mahkemenin verdiği rakamlar dikkate alınmaktadır. Bir mukayese bilgisi de vermek isterim; Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin sahibi olduğu ve Atatürk Alanı'na bitişik Kemerkaya Camii'nin yanındaki yaklaşık 950 m2'lik yer 3 kez ihaleye çıkmış, ancak fiyatı yüksek bulunarak talipli çıkmamıştır. Bir ay önce söz konusu alan yeniden ihale edilerek m2'si 5 bin 500 TL'den satılmıştır. Çömlekçi Mahallesi'nde de hak sahiplerine verilen rakam yerin durumuna göre 3 bin 300 ile 6 bin TL aralığındadır. Biz Çömlekçi'deki vatandaşlarımızın hakkının savunması konusunda samimiyiz ve gerçekçi konuşuyoruz. Halkımızdan gerçekleştirilemeyecek vaatlerde bulunan kişilerin söylemlerine itibar etmemesini istiyoruz" diye konuştu.

Çömlekçi İkinci Etap Kentsel Dönüşüm Alanında İlk Anlaşmalar Gerçekleştirildi

Çömlekçi İkinci Etap Kentsel Dönüşüm Alanında İlk Anlaşmalar Gerçekleştirildi

Çömlekçi İkinci Etap Kentsel Dönüşüm Alanında İlk Anlaşmalar Gerçekleştirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim