• BIST 9693.46
  • Altın 2508.992
  • Dolar 32.5787
  • Euro 34.7763
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Çolakoğlu, “Kalkınma Ajansları Kanunu Değişmeli”

Çolakoğlu, “Kalkınma Ajansları Kanunu Değişmeli”
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Türkiye'deki kamu kurumları ile özel kuruluşlara büyük desteklerde bulunan kalkınma...

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Türkiye'deki kamu kurumları ile özel kuruluşlara büyük desteklerde bulunan kalkınma ajanslarının hareket kabiliyetinin arttırılması için kanunda bazı değişikliklere gidilmesi gerektiğini bildirdi.

İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Karşıyaka Rotary Kulübü'nün davetlisi olarak katıldığı toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Üyelere kalkınma ajanslarının işleyişiyle ilgili bilgiler veren Çolakoğlu, İzmir'in muhtelif kurumlarını temsilen katılan 100 kişilik Kalkınma Kurulu olarak kalkınma ajansları kanunlarında değişiklik talepleri olduğunu söyledi.

"HÜKÜMETİMİZİN SEÇİM BEYANNAMESİNDE VAR"

Hükümetin seçim beyannamesinde kalkınma ajanslarının yasasının değiştirileceğine dair taahhütleri olduğunu hatırlatan Çolakoğlu, "Bir defa kalkınma kurullarının aynı sanayi ve ticaret odalarında olduğu gibi meclis işlevini görmesi lazım. Yönetim kurulunu seçmesini, denetleme yapmasını ve aynı zamanda önerilerinin uygulanması zorunlu olan bir üst kurul oluşturulmasını istiyoruz. Hatta parayı büyük ölçüde devlet verdiği için de kalkınma kurullarının tabii başkanının Vali olmasını istiyoruz. O zaman devlet tarafından bakıldığında daha güçlü olacak" dedi.

"AJANSLAR DPT GİBİ ÇALIŞTIRILIYOR"

Kalkınma kurullarının da kurulun içinden çıkan daha özel sektör ağırlıklı bir görevi olmasını istediklerini anlatan Çolakoğlu, kalkınmada görevin yerel olması gerektiğini ve bugünkü yasanın kalkınma kurullarını Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) şehir şubesi gibi çalıştırdığını söyledi. "Kalkınma ajansları yereldeki istediği projeye destek verebilmeli" diyen Çolakoğlu, "Mali destek adı altında güneş enerjisi tabii ki teşvik edilmeli ama güneş enerjisi panellerini yapacak bir fabrika varsa ona da destek verebilmeli. Bunun için mali başlığa gerek olmadan güdümlü teşvikler verilmeli. Yani biz kalkınma ajanslarında mali desteklerden ziyade güdümlü tabi ettiğimiz özel projeler desteklenmeli" şeklinde konuştu.

"PROJELER ADİLCE DEĞERLENDİRİLİYOR"

İZKA ölçeğinde bakıldığında projelerin çok adil bir biçimde de değerlendirildiğini savunan Çolakoğlu, "Bize başvuran her bir proje alanında uzman bağımsız bir jüri tarafından değerlendiriliyor. İnsanlar İZKA'ya o kadar güvendi ki İzmir'de neredeyse bu işlerle ilgilenen herkes proje yazmasını öğrendi. Herkesi yatırım yapmaya, projeler üretmeye çağırıyoruz. Gelin projenizi yazın, kabul edilsin ve mali desteğinizi alın" dedi.

Toplantı sonunda Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanı Barış Kaşka, katılımından ötürü Kemal Çolakoğlu adına bağışladıkları fidanın sertifikasını kendisine takdim etti.

Çolakoğlu, “Kalkınma Ajansları Kanunu Değişmeli”

Çolakoğlu, “Kalkınma Ajansları Kanunu Değişmeli”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim