• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Çolakbayrakdar, “Sigarayla Kendinizi Ateşe Atmayın!”

Çolakbayrakdar, “Sigarayla Kendinizi Ateşe Atmayın!”
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada "Sigara kullanarak kendinize ve...

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada "Sigara kullanarak kendinize ve sevdiklerinize zarar vermeyin" çağrısında bulundu.

Sigara başta olmak üzere tüm zararlı alışkanlıklarla ve bağımlılıkla mücadele konusundaki hassasiyetiyle dikkat çeken Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, katıldığı toplantılarda, esnaf ziyaretlerinde ve vatandaş buluşmalarında sigaranın zararlarını hatırlatarak, kötü alışkanlıklara karşı uyarılarda bulunup, bağımlıları iradelerine sahip çıkmaları konusunda telkin ediyor.

Sigara kullananları görünce duyarsız kalmayan Başkan Çolakbayrakdar'ın vatandaşlarla diyalogları amacına ulaşıyor. Sigara içerken karşılaştığı vatandaşlara "Sigaranın ne topluma, ne de içene bir faydası var. Sigara ile kendinizi zehirlememelisiniz" diyen Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşlardan sigarayı bırakacaklarına dair söz almayı da ihmal etmiyor. Üstelik vatandaşın sözüne karşılık bir söz de Başkan Çolakbayrakdar veriyor. Vatandaşların söz verdikleri sürede sigarayı bırakmaları halinde onlara birlikte yemek yeme sözü veren Başkan Çolakbayrakdar "Güzel ülkemizde 16 milyonu aşkın kişi maalesef sigara kullanıyor ve tüm ölümlerin 4'de 1'i tütüne bağlı hastalıklardan kaynaklanıyor. Evet; Dünya Sigarayı Bırakma Günü 9 Şubat. Ancak sadece 9 Şubatta değil, her günde sigarayla mücadele devam etmeli. Her gün sigarayı bırakmak için en uygun gündür." dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanımız, sigarayla mücadelenin çok iyi bir savunucusu. Bu mücadeleyi her şekilde destekliyorum. Konuyla ilgili her türlü caydırıcı unsurların amacına uyduğunu düşünüyorum" şeklinde konuşan Başkan Çolakbayrakdar, "Kayseri'de şimdiye kadar sigara bırakma polikliniklerine yaklaşık 30 bin kişinin başvurduğunu biliyoruz. Dileğimiz, sigara ve benzeri zararlı alışkanlıklara ilişkin toplumsal farkındalığın bilinçli bir şekilde arttırılması ve mümkün olduğunca çok insanımızın bu zehirden kurtulması yönündedir." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Çolakbayrakdar, “Sigarayla Kendinizi Ateşe Atmayın!”

Çolakbayrakdar, “Sigarayla Kendinizi Ateşe Atmayın!”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim