• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Çöken yol ve köprü trafiğe kapatıldı

Çöken yol ve köprü trafiğe kapatıldı
Zonguldak'ın Ereğli ve Devrek ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda heyelan sonrasında göçük meydana geldi.

Zonguldak'ın Ereğli ve Devrek ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda heyelan sonrasında göçük meydana geldi. Yaklaşık 50 metrelik alanda aralıklarla meydana gelen göçük nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Diğer yandan 4 köyün bağlantısını sağlayan köprünün menfezleri de sel sularından zarar görmesi sebebiyle köprü de trafiğe kapandı.

Ereğli" de 4 gün boyunca yoğun kar yağışı sonrasında başlayan yağmur, kar suları ile birleşince su debisinin yükselmesine sebep oldu. Dağlardan akan yağmur ve kar suları heyelanlara neden olurken, Ereğli Devrek karayolunun Çaylıoğlu Armutlucuma köylerini bağlayan yolun 23. kilometresinde 50 metrelik alanda belirli aralıklarda yolda göçüklere neden oldu. Yola konan tabelalarla sürücüler uyarılırken, yol büyük araç ve TIR'ların geçişine kapatıldı. Yazıöeren, Hacıuslu, İskenderli ve Torunlu Köyleri'ne ulaşım sağlayan köprü de sel sularından zarar görmesi sebebiyle köprü de trafiğe kapandı.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karayolları, Özel İdare ve Jandarma ekipleri ile birlikte sabah saatlerinde bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Yol ve köprüde inceleme yapan Kaymakam Madenoğlu, ekiplere gerekli çalışmaların yapılması ile ilgili talimat verdi. Kaymakam, "Karların erimeye başlaması sonucu oluşan aşırı seller üç köye ulaşımı sağlayan menfezin bir kısmını alıp götürmüş. Şu anda arkadaşlar bununla ilgili çalışma yapıyorlar. Suyun debisinin düşmesine bağlı olarak azami 3-4 gün içerisinde burada geçici nitelikte tedbir alınacak. Asıl çözüm Devlet Su İşleri'nin (DSİ) ihalesini yaptığı köprünün buraya yapılması. İşin müteahhide verildiğini biliyoruz. Havalar müsait olduğunda yapımına başlanacağını düşünüyorum. Ereğli-Devrek Yolu'nun Armutlucuma ile Çaylıoğlu arasında kalan bir noktada 50 metrelik bir yerde çökme meydana gelmiş. Karayolları ekiplerimiz orada çalışma yapıyorlar. Orasını da trafik açısından tehlikesin bir hele getirildiğinde sanıyorum daha güvenli bir ulaşım sağlanacak." dedi.

Ereğli-Devrek arası karayolunun çökme olan bölgede yol genişletme çalışması yapılmasının ardından yeniden trafiğe açılacağı ifade edildi.

Çöken yol ve köprü trafiğe kapatıldı

Çöken yol ve köprü trafiğe kapatıldı

Çöken yol ve köprü trafiğe kapatıldı

Çöken yol ve köprü trafiğe kapatıldı

Çöken yol ve köprü trafiğe kapatıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim