• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Çok su içmek vücuda zarar veriyor!

Çok su içmek vücuda zarar veriyor!
Dr. Fevzi Özgönül, Çok su içmenin vücuda zarar verdiğini söyledi. Uzmanların yaptıkları ''Günde 3 litre su '' açıklamalarına uymaya çalışarak su içme isteklerini kaybettiklerini açıkladı.

Dr. Fevzi Özgönül, Çok su içmenin vücuda zarar verdiğini söyledi. Uzmanların yaptıkları ''Günde 3 litre su '' açıklamalarına uymaya çalışarak su içme isteklerini kaybettiklerini açıkladı.  

İnsan vücudunun her gün 3 litre suya ihtiyacı olduğunu her yerde ya okuyor ya da duyuyorsunuzdur. Ancak uzmanlar lüzumsuz su içmenin de olumsuz sonuçları olabileceğini belirterek vatandaşları uyarıyor.

Lüzumsuz su içmenin su isteğinin köreltebileceğinin belirten Dr. Fevzi Özgönül, “Lüzumundan çok su içmeye çalışmak, bir süre sonra su içme isteğimizi azaltacak hatta engelleyecektir. Vücudumuz su istemiyorsa biz 3 litre su içsek bile ona iyilik yapmayız. Sadece zorladığımız için onun su isteğini köreltiriz” dedi.

SU KAYIPLARI CİDDİ SORUNLAR OLUŞTURABİLİR

Vücudumuzun büyük bir çoğunluğunun sudan oluştuğunu kaydeden Dr. Fevzi Özgönül, “Bu oran kişiden kişiye, yaşına, vücut yapısına ve erkek-kadın olmasına göre değişiklik gösterse de oran yaklaşık erkeklerde yüzde 55-65, kadınlarda ise yüzde 50-60 aralığındadır. Vücuttaki su kayıpları çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Su kaybına tıpta dehidratasyon denir.” diye konuştu.


ÇAY VE KAHVE SONRASI SU İÇİN
 
Su içmeyi engelleyen davranışlar olduğunu belirten Dr. Özgönül, şunları söyledi:


“Çok çay ve kahve içiyorsak kendimizce bir kural koyup, her içtiğimiz bir çay ya da kahveden sonra bir bardak su içmeden ikinci çayı veya kahveyi içmememiz gerekir. Misafirleriniz ve kendiniz için çay ve kahvenin yanını su getirin.

Suya limon damlatarak, tarçın koyup veya içerisine kokulu bir bitki atıp tadını değiştirerek içmeye çalışmak suyun natürel tadını unuttur. Yemek esnasında eğer sıvı tüketmek istiyorsak suyu da tercih etmeye çalışalım. Böylece yemeklerden daha fazla tat ve lezzet alabiliriz.”
 
AÇ KARNINA SU İÇMEYİN
 
“Zayıflamak adına yemekten önce aç karnına 2 bardak su içmeye çalışıp, sudan nefret eder hale gelmek. Kesinlikle aç karnına yemeğin hemen öncesinde su içmeyelim yemek esnasında içilebilir. Meyvelerde bol miktarda sıvı olduğu için gizli olarak su içme isteğimizi azaltabilirler.

Lüzumundan çok su içmeye çalışmak, bir süre sonra su içme isteğimizi azaltacak hatta engelleyecektir. Vücudumuz su istemiyorsa biz 3 litre su içsek bile ona iyilik yapmayız. Sadece zorladığımız için onun su isteğini köreltiriz.

DOĞAL SU İÇİN
 

Dr. Özgönül, susamıyorsak su ihtiyacını nasıl karşılayabiliriz sorusuna da şöyle cevap verdi:
“Aslında vücudumuzun büyük bir bölümü su olduğu gibi yediğimiz yiyeceklerin de içerisinde çok büyük oranda su vardır. Ev hanımları iyi bilir, sebzeleri kısık ateşte pişirirseniz hemen sulanırlar. Hatta kendi suyunda pişen sebzeler çok daha lezzetli olurlar.

Fakat yine de bedenimizin en büyük su kaynağını içtiğimiz içecekler oluşturur. İçtiğimiz bazı içecekler ise sıvı olduğu halde su ihtiyacını gideremez.

İçerdikleri bazı kimyasallar nedeniyle bedenimizde lüzumsuz su depolanmasına yol açabilir veya diüretik yani vücuttan su atıcı etkileri olduğundan içtiğimizde daha çok su kaybı ile karşı karşıya kalabiliriz. Bu nedenle her ne olursa olsun doğal su içmeye de gayret etmemiz gerekir.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim