• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Çocuklarıyla Meydanda Kitap Okuyup, Çay İçtiler

Çocuklarıyla Meydanda Kitap Okuyup, Çay İçtiler
Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Halkalı Meydanı'nda Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Çay Bizden, Okumak Sizden" etkinliğinde ebeveynler...

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Halkalı Meydanı'nda Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Çay Bizden, Okumak Sizden" etkinliğinde ebeveynler çocuklarıyla birlikte bir yandan çaylarını yudumladı, bir yandan kitap okudu. Etkinlikler kapsamında düzenlenen "Kitapların Kardeşliği" projesi ile 36 bin kitap Anadolu'daki okullara gönderildi.

Küçükçekmece Belediyesi, 28 Mart- 3 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası kapsamında "Kitapların Kardeşliği" projesini başlattı. Proje kapsamında Küçükçekmece'deki vatandaşlar tarafından toplanan 36 bin kitap, Anadolu'da ihtiyacı olan okullara ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

HALKALI MEYDANI'NDA "ÇAY BİZDEN, OKUMAK SİZDEN" ETKİNLİĞİ

Anadolu'daki birçok okula gönderilen kitapların yanı sıra ilçede yaşayan öğrencileri ve velileri kitap okumaya özendirmek amacıyla Halkalı Meydanı'nda "Çay Bizden Okumak Sizden" etkinliği düzenlendi. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla kitaba ve kütüphanelere dikkat çekmek, kitap okuma alışkanlığını yerleştirmek amacıyla düzenlenen kampanyaya büyük küçük, çok sayıda vatandaş katıldı. Çocuklarıyla birlikte etkinliğe katılan birçok veli çaylarını yudumlarken, bir yandan da kitap okumanın tadını çıkardı.

Kitap okumaya yönelik başlatılan kampanyaya özellikle velilerin ilgi göstermesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Önümüzdeki günlerde, yine meydanımızda bir kitap kafe oluşturarak velilerimizin kitapla buluşmasını daha da arttırmaya çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi alanımızda birçok veli var ama Küçükçekmece ilçemizin de nüfusunun 750 bin olduğunu unutmamak gerekiyor" dedi.

"YAKLAŞIK 36 BİN KİTAP TOPLADIK"

Küçükçekmece Belediyesi olarak, kitap okumaya dikkat çekmek için öğrenciler ile birlikte kitap kampanyası düzenlediklerini belirterek sözlerine devam eden Başkan Karadeniz, "Her vatandaşımızdan bize, başka illere gönderebileceğimiz kitap hediye etmesini istedik. Yaklaşık 36 bin adet kitap topladık, öğrencilerimizle birlikte. Bugün de burada bu kitapların ulaştırmamız gereken yerlere sevkiyatını yapıyoruz, kargoya veriyoruz. Çok farklı illerde bir kitap kardeşliği kurarak buradaki kardeşlerinden oradaki kardeşlerine bir kitap hediyesi şeklinde programımız cereyan ediyor. Çocuklarımızdan ziyade velilerimizin dikkatini çekmek istiyoruz. Çünkü velilerin elinde okudukları kitabı görmeyen öğrenciler belki kitap sevgisiyle yeteri kadar tanışamıyorlar" diye konuştu.

EBEVEYNLER ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE KİTAP OKUDU

Kitap okumaya kızı Fatma Su ile birlikte gelen Hatice Alhan, "Kitap okumak, çocuklarımız ve bizim için çok güzel bir etkinlik. Okumanın yaşı yok. Okudukça insan kendini daha rahat hissediyor. Yani ben kendimi öyle hissediyorum. Buraya çocuğum ve arkadaşlarımla birlikte hep beraber geldik" şeklinde konuştu.

Fatma Su Alhan ise "Kitap okumayı seviyorum. Annem de okuyor. Ailecek kitap okuyoruz. Buraya annemle beraber geldik" dedi.

Çocuklarıyla Meydanda Kitap Okuyup, Çay İçtiler

Çocuklarıyla Meydanda Kitap Okuyup, Çay İçtiler

Çocuklarıyla Meydanda Kitap Okuyup, Çay İçtiler

Çocuklarıyla Meydanda Kitap Okuyup, Çay İçtiler

Çocuklarıyla Meydanda Kitap Okuyup, Çay İçtiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim