• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Çocuklarınıza alkali diyeti yaptırmayın

Çocuklarınıza alkali diyeti yaptırmayın
Fazla kilolarından kurutulmak isteyenlerin ilgilisini çeken alkali diyetinin sadece erişkinlerin yapması gerektiğini belirten uzmanlar, çocukların ve gebelerin bu diyetten uzak durması gerektiğini belirtiyor.

Kış alınan kilolar, artık ince kıyafetlerin ortaya çıkmasıyla gizlenemez bir hale geldi. Yaza formda girmek isteyen birçok kişi yapacağı diyetleri de araştırmaya başladı. Son yıllarda herkesin ilgisin çeken diyetlerden biri de alkali diyeti.

Gebeler ve çocuklar için sakıncalı

Ana mantığı insan vücudunda yer alan PH değerinin asit yönünü alkali yönüne çevirmek olan alkali diyetinin sadece yetişkinler tarafından uygulanması gerektiğini belirten uzmanlar, gelişme çağında olan çocuklarda, ergenlikte ve hamilelik döneminde uygulanmaması gerekiyor. Uzmanlar, damar sertliği, şeker hastalığı gibi kronik hastalıkları olanların ve aşırı stresli kişilerin aldıkları asidik besinlerin miktarına dikkat etmelerini öneriyor.

Alkali besinler tablosu

Alkali diyetini yapmak istiyorsanız öncelikle hangi besinlerin alkali oranların da bilmeniz gerekiyor. Çok alkali besinler arasında Hindistan cevizi, badem sütü, avakado, limon ve greyfort gibi gıdalar yer alırken, yumurta, kefir, keçi ile koyun sütünden yapılmış yoğurt ve peynir, somon, incir e üzüm pekmezi de orta alkali gıdalar olarak karşımıza çıkıyor. Pirinç ve soya sütü, ton balığı, hamsi, karpuz ve kayısı da az alkali besinler arasında yer alıyor.

Alkali suyunuzu evde de hazırlayabilirsiniz

Bu diyeti yaparken alkali sıvıları da tercih etmeniz gerekiyor. Suyun pH değeri 0-14 arasında değerlendiriliyor ve 7 nötr olarak kabul ediliyor. 7’den büyük değerler sıvının alkali olduğunu gösteriyor. Evde alkali su hazırlayabilmek de oldukça kolay. Öncelikle cam bir şişeye 2 litre su koyuyorsunuz. Daha sonra suya 1 yemek kaşığı kadar karbonat ilave ediliyor. Karbonat yerine eczanelerden alkali pH damları da alarak suyu alkali hale getirebilirsiniz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim