• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çocuklarının Yumurta İhtiyacı Anneye Çiftlik Kurdurdu

Çocuklarının Yumurta İhtiyacı Anneye Çiftlik Kurdurdu
Kahramanmaraşlı 5 çocuk annesi, çocuklarının ihtiyacını karşılamak için başladığı yumurta üretimi sayesinde iş kadını oldu.

Kahramanmaraşlı 5 çocuk annesi, çocuklarının ihtiyacını karşılamak için başladığı yumurta üretimi sayesinde iş kadını oldu. Günde çocukları için 8 yumurtaya ihtiyacı olan anne, kurduğu çiftlikte şimdi günde 8 bin adet yumurta üretimi yapıyor.

Çocukları yumurtayı çok sevdiği için ilk olarak kendi evinde 50 adet tavukla üretime başladığını söyleyen ilkokul mezunu Selver Korkmaz (34), "Çocuklarım için tavuk çiftliği kurdum. Günde 8 tane yumurtaya ihtiyacım vardı. Şimdi günde 8 bin adet yumurta üretimi yapıyorum. Şimdi bırakın çocuklarım için tüm Kahramanmaraş için üretim yapıyorum" dedi.

2 yıl önce kendi evinde başladığı yumurta üretimini şimdilerde Onikişubat ilçesine bağlı Gayberli Mahallesinde yer alan 30 dönümlük alanda yapan Selver Korkmaz, 10 bin tavuk kapasiteli çiftliğini 20 bine çıkarmanın planlarını yapıyor.

"TAVUKLARIM İÇİN ORGANİK YEM KULLANIYORUM"

Yaz mevsiminde tavukları için yonca ekimi yapan Selver Korkmaz, kış mevsiminde özel baharat karışımlarıyla tavuklarını besleyerek diğerlerinden farklı yumurta lezzetine ulaştığını söyledi.

Çocuklarının yumurta sevgisi sayesinde iş kadını olan Selver Korkmaz, şimdi Kahramanmaraş başta olmak üzere birçok ile yumurta ihracatı yapıyor.

Yumurta üretimi sayesinde ev ekonomisine büyük katkı sağladığını ve yarım kalan eğitime devam etme şansı elde ettiğini söyleyen Selver Korkmaz, "Çok mutluyum. Küçük bir işle başlayıp 10 bin tavuğun sahibi olmak çok güzel bir duygu. Çocukları olan bu işi yapmak isteyen herkese tavsiye ederim. Ben 5 çocuk annesiyim. Sabah kahvaltıda çocuklarıma yumurta vermek istiyorum. Her gün 7-8 tane yumurta kırıyordum. Buda bütçemize ağır geliyordu. Artık kendim üretme kararı aldım. Evimin müsait alanında 50 tane tavukla başladım. 50 tavuğun 35-40 arası yumurtası oluyordu. Buda hem bana hem çocuklarıma rahatlıkla yetiyordu. Fazlasını da arkadaşlarıma ve komşularıma ikram ediyordum. Yumurtanın çok lezzetli olduğunu söyleyen akrabalarım ve komşularım beğenisi beni biraz daha üretime teşvik etti. Sonra tavuk sayısını 2 bine çıkardım. Bu büyümede Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden sürekli bilgi ve destek aldım. Her şeyi öğrendim. Bunun üzerine tavuk sayısını 10 bine çıkardım. Şuan Kahramanmaraş'ta tüm marketlerde kendi yumurtalarım satılıyor. Şimdi daha da geniş yer bulursam tavuk sayısını 20 bine çıkarmayı hedefliyorum. Kendi yemimi de kendim üretiyorum. Tüm ev hanımlarının bu işi rahatlıkla yapabileceğine inanıyorum" dedi.

Çocuklarının Yumurta İhtiyacı Anneye Çiftlik Kurdurdu

Çocuklarının Yumurta İhtiyacı Anneye Çiftlik Kurdurdu

Çocuklarının Yumurta İhtiyacı Anneye Çiftlik Kurdurdu

Çocuklarının Yumurta İhtiyacı Anneye Çiftlik Kurdurdu

Çocuklarının Yumurta İhtiyacı Anneye Çiftlik Kurdurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim