• BIST 9530.47
  • Altın 2470.156
  • Dolar 32.4653
  • Euro 34.7126
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Çocukların Dilini Oyun Çözüyor

Çocukların Dilini Oyun Çözüyor
Oyun terapisi, 2,5-13 yaş aralığındaki çocuklarda görülen bir çok olumsuz davranışın nedeninin belirlenmesi ve giderilmesinde etkin olarak kullanılıyor.

Oyun terapisi, 2,5-13 yaş aralığındaki çocuklarda görülen bir çok olumsuz davranışın nedeninin belirlenmesi ve giderilmesinde etkin olarak kullanılıyor. Medical Park Tarsus Hastanesi'nde görevli Psikolog Dilber Demir Baydar, çocukların oyun terapisiyle bilinç dışını ortaya çıkardığını, sorunların kökenine inilebildiğini, bilinmeyen sorunların ortaya çıktığını söylüyor.

3-4 SEANSTA SONUÇ VEREBİLİYOR

Baydar'ın verdiği bilgiye göre oyun terapisi; yeme problemi, kaygı, depresyon, okula uyum sağlayamama, takıntı, altına kaçırma, kabızlık, tırnak yeme, kardeş kıskançlığı, özgüven eksikliği, kekeleme, 3 - 4,5 yaş sendromu, kontrolsüz öfke gibi sorunları için uygulanabiliyor. Çocuk uyum sağladığında 3-4 seansta sonuç verebilen oyun terapisinde, uyum süreci gecikirse seans sayısı artabiliyor. Her seans 1 saat sürüyor ve bunun ilk 15 dakikası çocuk ve aileyle görüşme, devamındaki 45 dakika ise oyun uygulaması şeklinde gerçekleşiyor.

BAŞARI ORANI YÜZDE 90

Psikolog Dilber Demir Baydar, çocukların sorunlarının çözümünde oyun terapisinin yüzde 90 oranında sonuç verdiğini belirtiyor. Oyun terapisiyle, çocuğun dışarıya belli etmediği sorunlarının da ortaya çıkarılabileceğini vurgulayan Baydar, "Oyun terapisi için çocukların sıkıntısının olması gerekmiyor. Herhangi bir sorun fark edilmese bile, çocuğun bilinçdışında bir sıkıntı olabilir. Örneğin çocuk ilgi görmediğini düşünüyor, bir şeyden korkuyor, kardeşini kıskanıyor, en kötüsü cinsel istismar yaşamış olabilir. Bunları, oyun terapisiyle ortaya çıkarıp çözüm üretmek mümkün" diyor.

OYUNDA İPUÇLARI VAR

Oyunun, çocukların dünyasında çok özel bir yeri olduğunu belirten Psikolog Dilber Demir Baydar, şöyle devam ediyor: "Çocukların kendilerini en iyi ve en güzel ifade ettikleri ortam oyundur. Çocuk iç dünyasını oyunla dışa vurur. Çocuğunuzun hangi oyuncağı en çok sevdiğinden tutun, kendi kendine nasıl oyunlar yarattığı, hangi oyuncak nesnesine bağlı olduğu, bize ruh sağlığıyla ve sıkıntılarıyla ilgili çok önemli ipuçları vermektedir."

Çocukların Dilini Oyun Çözüyor

Çocukların Dilini Oyun Çözüyor

Çocukların Dilini Oyun Çözüyor

Çocukların Dilini Oyun Çözüyor

Çocukların Dilini Oyun Çözüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim