• BIST 9809.26
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Çocuklarda Sık Hastalanma

Çocuklarda Sık Hastalanma
Çocuk Alerjisi ve İmmünolojisi Uzmanı Dr. Mehtap Kılıç, sık hasta olan çocuklarda bağışıklık sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Çocuk Alerjisi ve İmmünolojisi Uzmanı Dr. Mehtap Kılıç, sık hasta olan çocuklarda bağışıklık sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Medical Park Samsun Hastanesi, Çocuk Alerjisi ve İmmünolojisi Kliniğinden Uzm. Dr. Mehtap Kılıç "çocukluk çağı bağışıklık sistemi hastalıkları" hakkında bilgi verdi. Dr. Kılıç "Günümüzde anne ve babaları en sık endişelendiren sorulardan biri "çocuğum neden sık hasta oluyor, neden bu kadar sık antibiyotik kullanmamız gerekiyor?" sorusudur. Bu soruların ardında birçok cevap olabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken durumlardan biri çocuğun bağışıklık sistemi ile ilgili bir sorununun olup olmadığıdır. Aileler bu anlamda ne zaman hekime başvurmalıdır sorusuna Jeffrey Modell Vakfı standart bir yaklaşım belirlemiştir" diye konuştu.

Çocukların bağışıklık sisteminin gözden geçirilmesinin gerektiği durumlar hakkında da bilgi veren Dr. Mehtap Kılıç "Çocuğunuz bir yılda 8'den fazla enfeksiyon veya bir yılda 2'den fazla ciddi sinüs enfeksiyonu geçiriyorsa, iki aydan uzun süren etkisiz antibiyotik kullanımı varsa, bir yılda 2'den fazla pnömoni (zatüre) geçirmişse, büyüme ve gelişme geriliği varsa, yineleyen cilt, derin doku veya organ apseleri oluyorsa, bir yaşından sonra ağızda veya ciltte süregen mantar enfeksiyonu geçiriyorsa, enfeksiyonu iyileştirmek için damar içi antibiyotik kullanımı gereksinimi olmuşsa, 2'den fazla derin doku yerleşimli enfeksiyon geçirmişse, ailede bağışıklık siteminde yetersizlik olan kişi veya kişiler varsa, bu durumlardan birisi olduğu takdirde mutlaka bağışıklık sisteminin değerlendirilmesi için bir doktora götürmeniz gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Çocuk Alerjisi ve İmmünolojisi Uzmanı Dr. Mehtap Kılıç "Bağışıklık sistemi hastalıkları, koruyucu tedavi yaklaşımlarından kemik iliği nakli gerektiren durumlara kadar uzanan geniş bir yelpaze sergiler. Bu hastalıkların tanılarının erken konulması ve erken korunma ve tedavi yaklaşımlarına gidilmesi gerekmektedir. Ailelere, çocuklarında yukarıdaki yakınmalardan en az birinin varlığında bağışıklık sistemi değerlendirilmesi için hekimlerine başvurmaları önerilir" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim