• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Çocuklarda bacak ağrılarına dikkat

Çocuklarda bacak ağrılarına dikkat
Koru Ankara Hastanesi Çocuk Nefroloji ve Romatizma Hastalıkları Birimi Uzmanı Prof.

Koru Ankara Hastanesi Çocuk Nefroloji ve Romatizma Hastalıkları Birimi Uzmanı Prof. Dr. Hulusi Koçak, "Her bacak ağrısı büyüme ağrısı değildir. Büyüme ağrıları basit masajlarla, hafif etkili ağrı kesicilerle giderilebilir. Bu ağrılar genellikle akşamları olan bazen gece uyandıran ağrılardır" dedi.

Koru Ankara Hastanesi Çocuk Nefroloji ve Romatizma Hastalıkları Birimi Uzmanı Prof. Dr. Hulusi Koçak çocuklarda bacak ağrıları hakkında bilgi verdi. Ağrıların daha çok 3-13 yaş arasında gördüğünü ve görülme sıklığının da yüzde 16 dolaylarında olduğunu belirtti. Çocuklarda bacak ağrılarının basit veya ciddi sebeplerden kaynaklanabileceğini ifade eden Koçak, ağrıların ani, veya giderek artan bir seyir gösterebildiğini vurguladı. Ağrısı olan çocukların hekim tarafından değerlendirilerek duruma göre tanı çalışmaları yapılması gerektiğinin altını çizen Koçak, "Her bacak ağrısı büyüme ağrısı değildir. Büyüme ağrıları basit masajlarla, hafif etkili ağrı kesicilerle giderilebilir. Bu ağrılar genellikle akşamları olan bazen gece uyandıran ağrılardır. Sabah devam etmeyen ağrılardır. Aktivitesi fazla olan çocuklarda daha sık görülür. Her iki bacakta, baldırlarda yeri değişen, ağrı noktası tam gösterilemeyen ağrılardır" şeklinde konuştu.

Genel anlamda ağrının bir hastalık işareti olduğunu da söyleyen Prof. Dr. Hulusi Koçak, "Bacak ağrıları sıklıkla büyüme ağrılarında olabileceği gibi romatizmal hastalıklardan, yerel bir enfeksiyondan, travmadan, malign ve Koru Ankara Hastanesi hadiselerden, doğuştan eklem bozukluklarında ve daha birçok sebeplerden kaynaklanabilir" diye konuştu.

"Çocuklardaki bacak ağrıları bazı paraziter hastalıklara, idrar yolu enfeksiyonlarına bile eşlik edebilir" diyen Koçak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ağrının devamı veya giderek artan durumlarında durumun ciddi bir sebebe bağlı olup olmadığının anlaşılması için hekim tarafından kan, radyolojik, ultrasonografik tetkik değerlendirmelerin yapılması gerekebilir ve duruma göre hastalığın irdelenmesi daha ileri safhalara götürülebilir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim