• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Çocuklara özel aktivite merkezi

Çocuklara özel aktivite merkezi
Eski Halıcılık Binasının yerine inşa ettirilen Çocuk Aktivite Merkezi törenle açıldı.

Eski Halıcılık Binasının yerine inşa ettirilen Çocuk Aktivite Merkezi törenle açıldı. Merkezde 2-14 yaş arası çocuklar ile ailelerinin sosyal faaliyetleri için aktivite yapacakları alanlar yer alıyor. Merkezde 8D sinema, buz pisti ve çarpışan arabalarda bulunuyor.

Akdeğirmen Mahallesi'nde bulunan eski Halıcılık Binası'nın yerine inşa edilen Çocuk Oyun Kütüphanesi törenle açıldı. Geçtiğimiz yıl temeli atılan ve 2-14 yaş arası çocuklar ile ailelerinin sosyal ve kültürel hayatına büyük ölçüde katkı sağlayacak olan merkezi ORAN Kalkınma Ajansının katkısıyla yapıldı.

Vali Alim Barut, törende yaptığı konuşmada çocukların bilgisayar bağımlısı olmamaları için sosyal aktivite yapmalarının önemine değindi. "Bilgiye ulaşmak önemlidir ancak bilgisayar eğitimi küçük yaşta değil daha ileri ki yaşlarda verilmelidir" diyen Vali Barut şunları kaydetti: "Bilgisayar başına oturan çocuk yeterli eğitim almamışsa kendisine hiç faydası olmadan oyun sitelerine kayıyor ve yanlış yönlere gidiyor. Bu açıdan çocuklarımızı bu ortamdan kurtarmak gerçek dünya ile iletişimlerini koparmadan oyun kütüphanelerine ulaşarak bu ihtiyacı gidermek esastır. Bu merkezde de aileleriyle iletişim kurarak okuma alışkanlığı kazanmaları, oyun sevgisi öğrenmeleri, sosyal alanda beceri kazanmaları amacıyla çeşitli oyun alanları içinde bu hizmetin sunulması amaçlanmıştır. Bu aktiviteler çocuklarımızın ruh sağlığını ciddi manada etkileyecek ve katkıda bulunacaktır."

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı da, bu tip projelerin sosyal alt yapı konusunda çok önemli olduğunu belirterek, "Sivas nüfusunun 350 bininin 213 binini çocuklar oluşturuyor ve bunun 160 bini 14 yaş altı çocuklar. Bu açıdan baktığımızda ne kadar önemli bir proje olduğunu görebiliyoruz. Bu projenin asıl sahibi Valilik ve Özel İdare biz ise ajans olarak bir miktar katkı yaptık." dedi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan da, konuşmasında kurum olarak ilk kez çocuklar için bir proje gerçekleştirdiklerini anlatarak, "Birçok okulun bulunduğu alanda çocuklar için sosyal anlamda bir proje gerçekleştirdik. "Çocuk Oyun Kütüphanesi" dedik ama eksiklerimiz var, içini dolduracağız. Çocuk oyuncak müzesi, sosyal etkinlikler, oyuncak tamirhaneleri, kum havuzları gibi alanlar eklenecek. 8D sinemasından buz pistine ve oyun alanlarına kadar tamamen çocuklarımızın dünyasına hitap eden bir merkez ve uzmanlardan da destek alarak sağlıklı nesiller yetiştirmek için gayret edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Çocuk Aktivite Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Vali Alim Barut, Milletvekili Hilmi Bilgin ve beraberindekiler daha sonra merkezi inceledi. Vali Alim Barut, merkezde bulunan araba yarışı konsolunu deneyerek bir süre yarıştı. Daha sonra ise Vali Barut ve Milletvekili Bilgin birilkte 8D sinema izledi.

Çocuklara özel aktivite merkezi

Çocuklara özel aktivite merkezi

Çocuklara özel aktivite merkezi

Çocuklara özel aktivite merkezi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim