• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Çocuklara mavi geleceğin önemi anlatılacak

Çocuklara mavi geleceğin önemi anlatılacak
SAMSUN (İHA) – Deniz temiz Derneği (TURMEPA), özel bir üniversite ile birlikte toplumsal duyarlılık projeleri kapsamında Samsun'da daha mavi bir gelecek...

SAMSUN (İHA) – Deniz temiz Derneği (TURMEPA), özel bir üniversite ile birlikte toplumsal duyarlılık projeleri kapsamında Samsun'da daha mavi bir gelecek için çocuklarla buluşuyor.

TURMEPA 22-27 Ocak'ta Samsun Kazım Özdemir İlkokulu, 8 - 13 yaş grubu çocuklara ev sahipliği yapacak. Özel bir üniversitenin toplumsal duyarlılık projelerinin düzenlediği Kendini Keşfet Projesi kapsamında çocuklar kişisel becerilerini geliştirme fırsatı bulurken, TURMEPA eğitimleriyle de denizler konusunda farkındalıkları artacak.

Gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla 23 yıldır çalışan TURMEPA, üniversite öğrencileri ile çocuklar için bir araya geldi. 2000 yılından itibaren Anadolu illerinde gerçekleşen "Kendini Keşfet" projesi 22-27 Ocak tarihlerinde Samsun'a uzanıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle gerçekleşecek proje kapsamında TURMEPA da çocuklara çevre eğitimi verecek, denizleri korumanın önemi konusunda farkındalık oluşturacak. Kazım Özdemir İlkokulunda uygulanacak projeye 120 çocuğun katılması bekleniyor.

Çocuklara verilecek eğitim, denizlerdeki kirliliğin sebepleri, sudaki yaşam ve deniz canlıları ile dolu bir içerikten oluşuyor. Projenin amacı, eğitim sonunda çocukların sadece doğaya değil, tüm canlılara bakış açısına ışık tutmak ve bir bilim insanı gibi düşünerek yeni fikirler ve projeler üretmelerini sağlamak. TURMEPA eğitmenleri tarafından İlkadım mevkisinde çocuklara denizlerdeki hayat, ekosistem ve deniz temizliğinin önemi konusunda eğitim verilmesinin yanında özel oyunlar aracılığıyla eğlenmeleri de sağlanacak.

Kazım Özdemir İlkokulu projeye ev sahipliği yaparken Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Turmepa Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz önderliğinde başladı. Ayrıca etkinliklerin sonrasında çocuklara TURMEPA'nın deniz ekosistemi ve denizcilik hakkında bilgiler içeren yazılı ve görsel yayınları dağıtılacak. 17 yılda yaklaşık 12 bin çocuğa ulaşan Kendini Keşfet Projesi, üniversite öğrencileri ile ilkokul öğrencilerini aynı projede buluşturuyor. Kendini Keşfet Projesi, Türkiye'nin her yerinden üniversite öğrencilerinin aktif katılımıyla 8-13 yaş arası çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı, özgüvenlerini, ifade becerilerini arttırmayı amaçlıyor. Üniversite öğrencileri tarafından çocuklara sözel-sayısal beceriler, insan hakları, toplumsal cinsiyet, kitle iletişim araçlarının önemi, eğitsel drama, çatışma-uzlaşma-barış, sanatsal beceriler gibi farklı modüller uygulanacak. Projede 15 üniversite öğrencisi ve Toplumsal Duyarlılık Projeleri ofisinden 1 proje sorumlusu ile çevre ve deniz temizliği konusunda eğitim vermek üzere bir TURMEPA sorumlusu yer alacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim