• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Çocuklar tasarladı, belediye yapacak

Çocuklar tasarladı, belediye yapacak
İzmir'in Konak Belediyesi, Hatay semtindeki Kılıçreis Parkı'nı Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi miniklerin fikirleri ışığında hazırlanan projeyle...

İzmir'in Konak Belediyesi, Hatay semtindeki Kılıçreis Parkı'nı Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi miniklerin fikirleri ışığında hazırlanan projeyle yepyeni bir görünüme kavuşturacak. İzmir'de ilk olan projeyle yaklaşık 6 bin metrekare alana sahip park, Konaklı çocukların önerileri dikkate alınarak yeniden tasarlandı.

ÇOCUK ELİYLE GÜZELLEŞECEK

Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin çekirdek ekip üyesi miniklerin fikirleri ışığında hazırlanan projeyle Kılıçreis Parkı, yepyeni bir görünüme kavuşacak. Parkın nasıl olacağı konusunda çocuklarla toplantılar yaparak fikirler alan Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, önerileri dikkate alarak kapsamlı bir proje hazırladı. Çalışma sayesinde Konaklı çocuklar, nasıl bir park istediklerini dile getirme fırsatı bulurken hayallerindeki parkın inşa edilmesine katkı yapmış oldu. Parkın daha görünür kılınması, yeni oyun alanlarıyla ve rengarenk çiçeklerle kaplı hale gelmesini isteyen çocuklar, yaratıcı fikirlerinin yanısıra engelli ve ileri yaştaki bireylerin de keyifle kullanabileceği bir park yapılması yönünde görüşlerini bildirdi.

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Projeyle toplam 5 bin 750 metrekare alana sahip park, yeni baştan tasarlandı. Kurulacak oyun grupları, çocuklardan gelen öneriler doğrultusunda belirlenirken 0-6 yaş arası çocuklar için 95, daha üst yaş gurubu için 475 metrekare olmak üzere iki oyun alanı inşa edilecek. Çocuk haklarına vurgu yapan grafik ve resimlerin de yer alacağı parkta, her yaştan vatandaşın gönül rahatlığıyla spor yapabileceği 60 metrekarelik bir alan bulunacak. Ayrıca 370 metrekare alanı kapsayan tartan pist de inşa edilecek. Çocuk elinin değdiği parkta, hayvanlar da unutulmadı. Vatandaşların köpeklerini rahatlıkla gezdirebileceği, 150 metrekarelik bir parkur yapılacak. Parkta çeşitli etkinliklere evsahipliği yapmak için 103 metrekarelik bir gösteri alanı da bulunacak. Bu alana, görünüşü ön planda olan küçük bir havuz da yapılacak.

'YURTTAŞLIK BİLİNCİ GELİŞİYOR'

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kılıçreis Parkı'nın yenilenme sürecine çocukların katılımını sağlamanın önemine değindi. Pekdaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Konak Belediyesi olarak yürüttüğümüz belediye çalışmalarında, katılımcı yönetim anlayışını yaşama geçirmek kadar yurttaşlık bilincini erken yaşlarda kazandırmaya da önem veriyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın, yaşadıkları yere ilişkin sorumluluk duymalarını istiyoruz. Bunun ilk adımını, Kılıçreis Parkı'nın yenilenme sürecinde gösterdik. Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi çocuklarımızla biraraya geldik, onların parklara ilişkin fikirlerini aldık. Hayallerindeki parkların nasıl olduğunu bizlere anlatmalarını istedik, hattâ bunu resimlerle çizmelerini istedik. Bu sayede hem onların yaratıcılıklarını geliştirmeleri sağlamak istedik hem de kentte yaşayan yurttaşlar olarak, kentlilik bilincine sahip olmalarına öncülük ettik. Bundan sonraki çalışmalarımızda da onların fikirlerini almaya devam edeceğiz."

Çocuklar tasarladı, belediye yapacak

Çocuklar tasarladı, belediye yapacak

Çocuklar tasarladı, belediye yapacak

Çocuklar tasarladı, belediye yapacak

Çocuklar tasarladı, belediye yapacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim