• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Çocuklar Su Tasarrufunu Eğlenerek Öğrendiler

Çocuklar Su Tasarrufunu Eğlenerek Öğrendiler
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri öğrencilerine "Su Tasarrufu Ve Çevre Bilinci" eğitimi veriliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri öğrencilerine "Su Tasarrufu Ve Çevre Bilinci" eğitimi veriliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İSU Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bilgievi'nde kayıtlı öğrencilere su tasarrufu ve çevre bilinci farkındalığı oluşturmak amacı ile seminer verildi. Gebze Hüma Hatun ve Darıca Kazım Karabekir Bilgievleri öğrencilerine verilen su tasarrufu ve çevre bilinci seminerine 250'ye yakın çocuk katıldı. Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa İSU Eğitim Şube Müdürü Ali Fazıl Demir, Eğitim Şube Şefi Salih Çakım, Bilgievi öğretmenleri ve idarecileri katıldı. Programda İSU Eğitim Şube Müdürü Ali Fazıl Demir çocuklara su tasarrufu ve çevre bilinci hakkında eğitim verdi.

Seminerde, çocuklara özellikle su tasarrufu ile bilgiler verilerek, suyun insanlık için önemi vurgulandı. Son zamanlarda dünya genelinde su kaynaklarının giderek azalması ve kuraklığın artması konusuna dikkat çekilerek, çocukların su tasarrufunu her yerde, her koşulda alışkanlık haline getirmeleri yönünde bilgiler verildi. Ayrıca atık su arıtımının çevreye faydalarına da değinen Demir, atık suların arıtılmadan doğaya salınmasının zararlarından da bahsetti. Demir, "Kocaeli'deki atık suların yüzde 99'u arıtılıp doğaya salınıyor" dedi. Sinevizyon gösterimiyle de desteklenen seminerde konular görsel olarak, en sade şekilde çocuklara aktarılmaya çalışıldı.

Öğrencilerle bire bir iletişim kuran Demir, seminer boyunca anlatılan konular hakkında onlara sorular sorup, konuyu eğlenceli hale getirerek aktarmaya çalıştı. Çevre bilinci ve su tasarrufunu çocuklara akılda kalıcı ve eğlenceli yöntemlerle öğretmenin bilincinde olan eğitimciler, "Kocaeli Yaşam Sanat Akademisi" tiyatro gurubunun doğaçlama tiyatro oyunlarıyla çocukları eğlendirdi. Tiyatro oyuncuları, sergiledikleri oyunda çocukları da bizzat oyunun içine dahil ederek, onları hem eğlendirip hem de "su tasarrufu ve çevre bilinci" hakkındaki önemli bilgileri aktardılar.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim