• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çocuklar spor sınıfına kavuştu

Çocuklar spor sınıfına kavuştu
Ataşehir'de Duriye Nuriye Endürüst Ortaokulunda âtıl durumda bulunan bir sınıf, spor sınıfına dönüştürülerek öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Ataşehir'de Duriye Nuriye Endürüst Ortaokulunda âtıl durumda bulunan bir sınıf, spor sınıfına dönüştürülerek öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Ataşehir Belediyesinin okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesine yardımı sürdürüyor. Ataşehir Belediyesinin okullara verdiği destek sayesinde Yenisahra Mahallesi'nde Duriye Nuriye Endürüst Ortaokulunda âtıl durumda bulunan bir sınıf, spor sınıfına dönüştürüldü. Okuldaki kullanılmayan mekâna yer tatamileri (zemin malzemesi), kaslarını gevşetmeleri için duvar barları yapıldı, çeşitli spor malzemeleri eklendi. Yenisahralı çocuklar açılış töreninde darbuka çalıp oynayarak yeni spor sınıflarını kutladılar.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Kuzu, Okul Müdürü Kadir Köse, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, Yenisahra Mahalle Muhtarı Sadettin Kahraman ile okul müdürleri ve velilerin katılımıyla açılan spor sınıfında çocuklar rahatça spor yapabilecekler.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, okulların fiziki durumlarının geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, "Ataşehir Belediyesi olarak okullarımıza her türlü desteği sağlamaya gayret ediyoruz. Fiziki durumlarının yeterli olmadığını biliyoruz. Çocuklarımızın hem spor aktivitelerini hem de akademik eğitimlerini daha iyi şartlarda sürdürebilmeleri için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu ise yaptığı konuşmada, Ataşehir'in kamuya ait spor tesisleri açısından dezavantajlı bir ilçe olduğunu belirterek, Büyükşehir ve Ataşehir belediyelerinin katkılarıyla okullara spor salonları kazandırıldığını söyledi. Spor salonları sayesinde çocuklar için aktivite ortamı oluştuğunu ifade eden Güneysu, "Madde bağımlılıkları başta olmak üzere her türlü bağımlılığın arttığı günümüzde çocuklarımızı eğitim-öğretimin yanında kültürel ve sportif faaliyetlere de yönlendirebilmemiz lazım" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Kuzu da, "Belediyemize bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyor ve özellikle dezavantajlı bölge okullarımıza desteklerinin devamını diliyoruz. Amacımız çocuklarımızı hayata hazırlamak, bunun için okul müdürlerimizin ve eğitimcilerimizin, çevresel kurumlarla işbirliğine giderek mevcut şartları iyileştirmelerini takdir ediyoruz" dedi.

Okul Müdürü Kadir Köse, sportif durumu iyi olan okullarda başarının da arttığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Mahallemizde evlerde fiziki şartlar iyi değil. Birçok çocuğumuz, sabahları okula koşarak tuvalet ihtiyaçlarını gideriyorlar. Çünkü evde tuvaletleri bile yok. Spor salonumuz veya sınıfımız olmadığı için kışın yağmurda, karda sorun yaşıyorduk. Ataşehir Belediyesi'ne katkılarından dolayı okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz."

Çocuklar spor sınıfına kavuştu

Çocuklar spor sınıfına kavuştu

Çocuklar spor sınıfına kavuştu

Çocuklar spor sınıfına kavuştu

Çocuklar spor sınıfına kavuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim