• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Çocuklar “Dumansız Bir Dünya İstiyoruz” Diye Haykırdı

Çocuklar “Dumansız Bir Dünya İstiyoruz” Diye Haykırdı
Yeşilay, 1-7 Mart Yeşilay Haftası için hafta boyu düzenleyeceği etkinliklerine bu gün açtığı stantla başladı.

Yeşilay, 1-7 Mart Yeşilay Haftası için hafta boyu düzenleyeceği etkinliklerine bu gün açtığı stantla başladı. Yeşilay'ın düzenlediği basın açıklamasına gelen minik izciler de "dumansız bir dünya istiyoruz" diye haykırdı.

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası bu sene de çeşitli etkinliklere sahne olacak. "İyi ki Yeşillik var!" konseptiyle kutlanacak olan haftada bağımlıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için tüm otoritelerin ve toplumun harekete geçirilmesi amaçlanıyor. Gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekmek için bu yıl "Yeşilay Dayanışma Haftası" olarak kutlanacak haftada bir çok etkinlik ve seminer düzenlenecek. Etkinliklerin ilk gününde Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Şehreküstü Meydanı'nda stant açan Yeşilay gönüllüleri, burada hafta boyu yapılacak etkinlikleri duyurmak için bir de basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına ellerinde sigara ve bağımlılık karşıtı yazılar yazan dövizlerle gelen minik izciler, "Dumansız bir dünya istiyoruz" diye haykırdı.

Bursa'daki Yeşilay gönüllüleriyle el ele vererek mücadele edeceklerini belirten Bursa'daki Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bursa Şube Başkanı Dr. M. Serhat Yamalı, "Bu yıl ayrıca Yeşilay'ın 96. kuruluş yıldönümü kutlanacak. Yeşilay Haftası münasebetiyle zararlı alışkanlıklara ve bunların yayılmasına engel olmak için hep birlikte el ele vererek bağımlılıklarla mücadele edelim" diye konuştu.

Bursa'da hafta boyunca yapılacak etkinlikler ise şöyle:

1 Mart Salı günü Şehreküstü meydanında açılan stantta bir hafta boyunca vatandaşlara sigara, alkol, kumar, madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili broşür ve diğer bilgilendirici materyallerdağıtılacak.

2 Mart Çarşamba günü kamu kurumları ziyareti ve okullarda eğitimler yapılacak.

3 Mart Perşembe günü ise Reyhan mahallesindeki Yeşilay Bursa binasında başlayacak olan etkinlikte ise 2 gün boyunca "Yeşilin Her Tonu" isimli renkler ve boyalarla yapılacak eğlenceli etkinliğe anaokulu ve ilkokul düzeyindeki çocuklar katılacak.

Yine 3 Mart Perşembe günü Şehreküstü metro istasyonunda, bağımlılığın insan vücuduna zararı 3 boyutlu olarak anlatılacak.

5 Mart Cumartesi günü saat 14:00'da Orhangazi Parkı'ndan başlayacak yürüyüşte mehter takımı eşliğinde sağlık konusuna dikkat çekilecek.

Yine 5 Mart Cumartesi günü oynanacak Bursaspor-Çaykur Rizespor maçında Yeşilay Haftası ile ilgili etkinlik yapılacak.

6 Mart Pazar günü saat 11:00'da Kent Meydanı'ndan başlayacak olan bisiklet turuna katılan vatandaşlar Özlüce'ye kadar pedal çevirecek.

Çocuklar “Dumansız Bir Dünya İstiyoruz” Diye Haykırdı

Çocuklar “Dumansız Bir Dünya İstiyoruz” Diye Haykırdı

Çocuklar “Dumansız Bir Dünya İstiyoruz” Diye Haykırdı

Çocuklar “Dumansız Bir Dünya İstiyoruz” Diye Haykırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim