• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Çocuklar Drama Yöntemiyle Mahremiyeti Öğreniyor

Çocuklar Drama Yöntemiyle Mahremiyeti Öğreniyor
Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi'nin (AKDEM) başlattığı mahremiyet eğitiminde çocuklar, drama yöntemiyle mahremiyet kavramını...

Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi'nin (AKDEM) başlattığı mahremiyet eğitiminde çocuklar, drama yöntemiyle mahremiyet kavramını öğreniyor. Ailede mahremiyet bilincini oluşturan eğitimde anne ve babalar da kendilerini yeni keşfetmeye başlayan çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini öğrenecek.

10 ile 12 yaş arası çocuklara yönelik başlatılan Mahremiyet Eğitimi'nde kendilerini yeni keşfetmeye başlayan çocuklara mahremiyet kavramını öğretmeyi hedefleyen Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi'nin (AKDEM), aynı zamanda keşif esnasında onları koruyan aileleri de bu keşfe nasıl destek olabilecekleri konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Önleyici bir çalışma olarak planlanan "Mahremiyet Eğitimi"nde, çocukların drama yöntemiyle hayır deme becerilerini kazanması ve iyi/kötü dokunuş, iyi/kötü sır gibi konuları ele alarak kendilerini doğru bir şekilde koruması sağlanacak.

Sağlıklı cinsel gelişimin nasıl olması gerektiği, cinsel gelişim evrelerinin genel özellikleri, ailelerin karşılaşılabilecekleri problemler ve çözüm yöntemleri ile çocuğu korumak ve özgür bırakmak arasındaki ince çizginin öğretileceği eğitimde anne ve babalar, sıklıkla karşılaştıkları durumlar ve bu durumlarda ne yapmaları gerektiği gibi birçok sorunun cevabını bulacak.

4'üncü sınıf öğrencilerini kapsayan çocuklarda mahremiyet eğitimleri, 3 Mart'a kadar cuma günleri hariç hafta içi her gün, yetişkin eğitimleri ise 15 Ocak Cuma günü Dr. Reşit Galip ve Veliefendi İlkokulları'nda eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Çocuklar Drama Yöntemiyle Mahremiyeti Öğreniyor

Çocuklar Drama Yöntemiyle Mahremiyeti Öğreniyor

Çocuklar Drama Yöntemiyle Mahremiyeti Öğreniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim