• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Çocuklar Bayram Yaptı

Çocuklar Bayram Yaptı
Edirne'de her okulun kendi bünyesinde düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlamaları sürüyor.

Edirne'de her okulun kendi bünyesinde düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlamaları sürüyor.

Bu çerçevede Edirne Plevne İlkokulu ile Fehmi Irmak Kreş ve Gündüz Bakımevi miniklerin yapmış olduğu gösteriler büyük alkış aldı.

Plevne İlkokulu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen programda açılış konuşması yapan Okul Müdürü Atalay CÜCE, Cumhuriyetin temelini oluşturan "Büyük Millet Meclisi", 1920 yılının 23 Nisan'ında açıldığını belirterek, Ulusal egemenlik bayramı olarak kutlanan bugün, Atatürk tarafından çocuklara armağan edildiğini söyledi. Cüce, "Ulusal egemenlik, yönetim yetkisinin ve hakkının millette ait olması demektir. Milletin onayı alınmadan, bu yönetme yetkisi hiçbir sınıfa, kişiye, aileye ya da topluluğa bırakılamaz. Bu nedenledir ki bir halk yönetimi olan Cumhuriyetimizin temel kaynağı milletin egemenliğidir. Bugün, ulusal egemenliğimizin sembolü olan TBMM'nin kuruluşunun 96. yıldönümüdür. Bugün, toprakları yağmalanan yüce bir ulusun, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği bir gündür. Bugün, yok edilmeye çalışılan bir ulusun tek bilek, tek yürek haline geldiği bir gündür" dedi.

Konuşmanın ardından ana okuldan başlamak üzere ilkokulun tüm sınıfları gösterilerini toplu olarak velilere sergiledi.

MİNİKLERİN GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ

Edirne Fehmi Irmak Kreş ve Gündüz Bakımevi minik öğrencileri de yaptığı 23 Nisan gösterileriyle izleyenleri büyüledi.

TBMM'nin açılışının 96. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için Salon Melodi'de sevenlerinin karşısında gösteriler yaptı. Gösteride, yaşları 2-6 arasında değişen altı grup, sevimli kostümleri ile eğlenceli dans ve şarkılarıyla herkesi kendilerine hayran bıraktı.

Veliler tarafından büyük bir heyecan ve memnuniyetle izlenen gösteri, çocuklar için barış, hoşgörü ve sevgi dolu bir dünya temennisiyle sonlandı.

Çocuklar Bayram Yaptı

Çocuklar Bayram Yaptı

Çocuklar Bayram Yaptı

Çocuklar Bayram Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim