• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Çocuklar AVM’ye Değil Tiyatroya

Çocuklar AVM’ye Değil Tiyatroya
Konak Belediyesi'nin Çocuklara Cumartesi Oyunları adlı etkinliği sayesinde anne ve babalar hafta sonu tatilinde çocuklarını alışveriş merkezleri yerine...

Konak Belediyesi'nin Çocuklara Cumartesi Oyunları adlı etkinliği sayesinde anne ve babalar hafta sonu tatilinde çocuklarını alışveriş merkezleri yerine tiyatroya götürüyor.

İzmir'in kalbi Konak'ta çocukları erken yaşta tiyatroyla tanıştırmak adına hayata geçirilen Çocuklara Cumartesi Oyunları adlı etkinlik büyük ilgi görüyor. Konak Belediyesi'nce geçtiğimiz yılın ekim ayında başlatılan ve her cumartesi farklı bir çocuk oyununun sahnelendiği etkinlik sayesinde bugüne kadar 2 bin 500 çocuk tiyatro izleme keyfi yaşadı. Tiyatronun çocukların zihinsel ve duygusal gelişiminde etkin bir rol oynadığını bilen anne ve babalar, hafta sonu tatilini alışveriş merkezleri yerine çocuklarını tiyatroya götürerek değerlendiriyor.

BİLETLER ÜCRETSİZ

Çocuklarını AVM'lere hapsetmek istemeyen anne ve babalar Konak Belediyesi'nce ücretsiz verilen tiyatro biletlerini almak için adeta sıraya giriyor.

Ücretsiz davetiyeler günler öncesinden tükeniyor. Oyunun sahnelendiği gün çocuklarıyla birlikte Konak Belediyesi'nin kültür merkezlerine gelen anne ve babalar, minik izleyiciler gösteriyi daha rahat izlesin diye salona alınmıyor. Anne ve babalar oyunun bitmesini sabırla beklerken, oyun sonunda tüm çocuklara Konak Belediyesi'nce kek ve süt ikramı yapılıyor. Her hafta birbirinden güzel bir çocuk oyununun sahnelendiği Çocuklara Cumartesi Oyunları'na çocuğunu götürmek isteyen anne ve babalar Konak Belediyesi'nin Güzelyalı, Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek ve Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezleri'nden ücretsiz davetiyelerini temin edebiliyor.

HER CUMARTESİ BİR OYUN

Her cumartesi gerçekleştirilen Çocuklara Cumartesi Oyunları etkinliği kapsamında son olarak Birol Tombul'un yazıp yönettiği Düşler adlı oyun sahnelendi. Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi'nde Tiyatro Büyü'den sanatçı Soner Akçay tarafından sahnelenen tek kişilik kukla gösterisi minik seyircileri kendisine hayran bıraktı. Bir saat süren oyun sonunda minik izleyiciler salondan mutlu çıkarken, çocuklarını erken yaşta tiyatroyla tanıştırmanın sevincini yaşayan anne ve babalar da Konak Belediyesi'ne teşekkür etti.

Çocuklar AVM’ye Değil Tiyatroya

Çocuklar AVM’ye Değil Tiyatroya

Çocuklar AVM’ye Değil Tiyatroya

Çocuklar AVM’ye Değil Tiyatroya

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim