• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Çocuk yetiştiren ebeveynlerin yüzde 66'sı desteğe ihtiyaç duyuyor

Çocuk yetiştiren ebeveynlerin yüzde 66'sı desteğe ihtiyaç duyuyor
Araştırma Hizmetleri kuruluşu GfK Türkiye tarafından gerçekleştirilen "Türkiye'de Aile ve Çocuk Eğitimi Araştırması'nın sonuçları açıklandı.

Araştırma Hizmetleri kuruluşu GfK Türkiye tarafından gerçekleştirilen "Türkiye'de Aile ve Çocuk Eğitimi Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre; Türkiye kamuoyunun yüzde 42'si ebeveynlerin çocuk yetiştirmekte başarısız olduğunu, yüzde 66'sı ise ebeveynlerin desteğe ihtiyaç duyduğunu düşünüyor.

'Türkiye'de Aile ve Çocuk Eğitimi" forumunda, GfK Türkiye tarafından gerçekleştirilen "Türkiye'de Aile ve Çocuk Eğitimi Araştırması"nın bulguları açıklandı ve değerlendirildi. Türkiye'de Aile ve Çocuk Eğitimi Araştırması, Eylül-Ekim 2015 tarihlerinde kentsel Türkiye'de 15 ilde 15 yaş ve üstü bin 237 kişi ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi. Araştırmaya göre, Türkiye'de her 10 kişiden 2'si Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesi'nden haberdar. Haberdar olanların en fazla olduğu bölgeler yüzde 26 ile İç Anadolu ve Marmara bölgeleridir. Güneydoğu Anadolu'da ise yüzde 98 Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesi'nden haberdar olmadığını belirtiyor.

Rapora göre, Türkiye'de ebeveynlerin çocuklarını yetiştirme ve eğitme konusunda başarısız bulduklarını belirtenlerin oranı yüzde 42. Bölgelere bakıldığında, ebeveynleri başarısız bulanların en yüksek olduğu bölge yüzde 76 ile Ege Bölgesi. Ege'yi yüzde 48 ile Marmara Bölgesi takip ediyor. Ebeveynleri başarılı bulanların en fazla olduğu bölge ise yüzde 38 ile Güneydoğu Anadolu bölgesi.

TÜRKİYE'DE HER 10 KİŞİDEN YAKLAŞIK 7'Sİ EBEVYNELERİNİN EĞİTİM ALMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Rapora göre; "Türkiye'de anne-babaların çocuklarla doğru iletişim kurabilme, kendileri çevrelerine faydalı, özgüvenli bireyler olarak yetiştirme konusunda eğitime ihtiyaçları vardır" ifadesine katıldığını belirtenlerin oranı yüzde 66 iken, bu ifadeye katılmadıklarını belirtenlerin oranı yüzde 7'dir. Yüzde 27'lik bir kesim ise "ne katılıyorum ne katılmıyorum" şeklinde görüş bildirdi. Bu ifadeye katıldığını belirtenlerin en yüksek olduğu bölge yüzde 87 ile Ege Bölgesi. Bu ifadeye katılmadığını ifade edenlerin en yüksek olduğu bölgse ise yüzde 17 ile Güney Doğu Anadolu bölgesi.

Araştırmada ebeveynlerin eğitim alması gerektiğini düşünenler, ebeveynlerin özellikle aile içi iletişim konusunda eğitilmeye ihtiyaçları olduğunu belirtiyor. Bölgelere göre bu konuda eğitim alması gerektiğini düşünenlerin en yüksek yüzde 57 oranı ile Marmara Bölgesi'nde.

ÇOCUKLARA CİNSEL İSTİSMAR KONUSUNDA EĞİTİM VERİLMELİ

Raporda, çocuklara cinsel istismar ve bu gibi durumlarda ne yapmaları, nereye başvurmaları gerektiği konusunda eğitim verilmesi gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 68 iken sadece yüzde 10'u eğitime gerek olmadığını düşünüyor. Eğitim verilmesi gerekmiyor diyenlerin oranının en fazla olduğu bölge yüzde 32 ile Güney Doğu Anadolu Bölgesi. Eğitim verilmesi gerektiğini düşünenlerin en fazla olduğu bölge yüzde 93 ile Karadeniz Bölgesi.

EN ÇOK EŞİNE DANIŞAN BÖLGE; İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Raporda, Ebeveynler, çocuğuyla nasıl iletişim kuracaklarını şaşırdıklarında veya bir problemi çözemedikleri durumda ağırlıkla eşlerine danışıyor. Yüzde 66 ile en çok İç Anadolu Bölgesi'nde eşlerine danışıyor. En az eşlerine danışma oranı ise yüzde 40 ile Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim